Om Skolernes Sangdag

Lidt om dagen og Copenhagen Phil

Skolernes Sangdag er en årlig musikdag, hvor 200.000 børn over hele landet synger foråret i gang.

Skolernes Sangdag er: - en årlig markering af sang og musik i skolen - en parallel til skolernes motionsdag - fredag før påskeugen.

Hvad I laver på Skolernes Sangdag, er helt op til Jer. Der er skoler, der laver musicals, familiekoncert, sangstafet eller stomp-undervisning. Stort og småt er lige godt. Spil og syng foråret i gang, og begynd dagen med morgensang sammen med skoler i hele landet.

Morgensang på DRUltra med stort orkester Tænd for storskærmen eller smartboardet og vær med, når DRUltra inviterer til fælles morgensang fredag den 7. april 2017 klokken 10. I år sender vi morgensang direkte fra Konservatoriets Koncertsal i København i samarbejde med Copenhagen Phil. Michael Bojesen vil igen i år dirigere, så Jeres skole og børn får en oplevelse af at være med i Danmarks Største Morgensang. Bubber fra DRUltra er vært og får hjælp til fællessangene af kendte profiler fra DRUltra og ikke mindst 1200 velsyngende børn i salen. Alle ude på skolerne kan være med, for sangteksterne ruller over skærmen, mens Michael Bojesen dirigerer.

Morgensangene i år I østen stiger solen op Jeg har fanget mig en myg Her bor jeg Danmark nu blunder Så’n er det Lyse Nætter Flower Power tøj MGP-vindersangen 2017

Det er sjovest at synge, når man kan sangene. Derfor ligger alle sangene her på hjemmesiden med sangtekster, noder, lyd og vidoer og ideer til, hvordan I kan arbejde med sangene.

Copenhagen Phil

Skolernes Sangdag bliver i 2017 lavet i samarbejde med Copenhagen Phil. Det betyder, at vi får et stort symfoniorkester til at spille til morgensangen, som sendes direkte på DRUltra fredag den 7. april kl. 10.00

Copenhagen Phil er et symfoniorkester, der eksperimenterer med mange former for koncerter og musik.

Fra klassisk koncerter til flash mobs, koncerter med popkunstnere, koncerter med børn og meget mere.

Klik på videoen og oplev lidt af orkestrets mange musikprojekter.

https://www.youtube.com/watch?v=a3H8PyK7YF4