inspiration til musikforløb i skoleåret 2022/2023

Vi har stemt guitaren og udvalgt nogle af vores sjove, lærerige og motiverende musikforløb til jer. Se med for at få inspiration

Indskoling

(© © Foto: Betina N. Garcia/ Grafik: Mathis Birkeholm Duus og Solvej Nygaard Gregersen)

Mød symfoniorkestret

Skru op for højtalerne, og få digitalt besøg af symfoniorkestret i jeres klasse! I forløbet møder I orkestrets musikere, som fortæller om deres instrumenter. I lærer om, hvordan symfoniorkestres instrumenter er inddelt i instrumentfamilier, hvordan instrumenterne ser ud, hvordan man spiller på dem, og hvordan de lyder.

Mellemtrin

(© Grafik: Charlotte Revsbech)

Beethoven ZOOM

Beethoven regnes for at være en af de komponister, der har haft allerstørst indflydelse på musikken de seneste 200 år. Zoom ind på den klassiske musik, og se det særlige, svære og skønne ved Beethovens liv og musik. Bliv klogere på det hele med en interaktiv rytmeboks, sjove syngeopgaver og quizzer.

(© Foto: Mastiff / DR Arkiv)

Naturen i salmebogen

Phillip Faber sidder klar ved klaveret. Han lærer jer fem kendte salmer, som alle bruger billedsprog fra naturen. I skal arbejde med salmernes billedsprog, og I bliver klogere på, hvad salmer er, og måske skal I prøve at skrive en salme selv.

Udskoling

(© Foto: Louise Gram Søndergaard)

Revy: Sang, satire og ytringsfrihed

I en revy er publikum underholdt med sang, musik, sjove sketches og parodier. Men en stor del af revyen er også aktualitet og ytringsfrihed. Igennem årene har revyen nemlig været et satirisk talerør, som griller politikerne og kritiserer samfundet. Kom med i revykulissen, tal om tabuer, skriv jeres egen revysketch eller sang, og opfør den for hinanden.