DR Skole: 'Ramasjang redder pindsvinene' til natur/teknologi

I år sætter Ramasjang Redder fokus på pindsvinene.

Fra den 11 april vil du på DR Skole kunne finde undervisningsforløbet 'Ramasjang Redder Pindsvinene'. Formålet med forløbet er at gøre eleverne opmærksomme på, at de kan gøre en forskel og hjælpe naturen, samtidig med at de bliver nysgerrige på danske pindsvin, deres årshjul og deres levevilkår.

I undervisningsforløbet kan I gennem videoer, fagtekster, quiz og opgaver lære, hvad et pindsvin er, hvordan årstiderne påvirker det, og få gode råd til, hvordan I kan lave jeres skolegård pindsvine-venlig.

Derudover kan I følge med i årets fiktionsserie 'Sara og det magiske pindsvin' og faktaserien 'Byg et hus', hvor Silja Okking hjælper pindsvin ved at bygge huse til dem. I spillet ’Ramasjang Redder Pindsvinene’, kan I desuden bygge sjove og fantasifulde pindsvinehuse.

Om Ramasjang Redder

Det er femte år i træk, at DR sætter fokus på et dyr, som børnene kan hjælpe. Tidligere år har det været bierne, havets dyr, fuglene og frøerne. Og I år kan alle Danmarks børn så hjælpe pindsvinene.

Med TV-programmer på DR Ramasjang, et spil, events og undervisningsmaterialer vil DR fra 8. april 2022 samle børn om at hjælpe de danske pindsvin ved at sætte fokus på deres levevilkår.

Kampagnen præsenteres af Silja Okking og Sandra Meinich Juhl, som sammen opfordrer børn og voksne til at bygge og tegne pindsvinehuse, som indsendes til DR Ramasjang.

Vi håber, at I har lyst til at være med og blive ægte 'RamasjangReddere'.