Om temaet Min krop til grænsen

Her kan du finde lærervejledning og Fælles Mål til undervisningsforløbet.

Lærervejledning HER

Fælles Mål

  • Natur og teknologi efter 4. kl. HER

  • Natur og teknologi efter 6. kl. HER

Om forløbet

Med udgangspunkt i programserien ’Høgh og astronauten - Min krop til grænsen’ får eleverne indblik i forskellige ekstrem sportsgrene sammen med den forhenværende fodboldspiller Josefine Høgh og astronauten Andreas Mogensen.

Med klip fra programserien samt korte fagtekster lærer eleverne om centrale organer og kropsfunktioner, henholdsvis lungerne, blodkredsløbet og nervesystemet. Hver enkel fagtekst slutter med en udfordring fra Andreas Mogensen til eleverne. Med et eller flere forsøg skal eleverne nemlig udfordre dem selv fysisk og ved hjælp af mentale teknikker.

Kolofon:

Tilrettelægger: Anne Ulltveit-Moe

Grafiker: Cecilie Jacobsen og Signe Hovmøller Chrisensen

Videoredigering: Deanna Nichele Young

Redaktør: Helle Brun Kristensen

Redaktionsleder: Trine Charlotte Jensen

Forsøg og faktatjek er udarbejdet i samarbejde med konsulent og underviser ved UCL Erhvervsakademi & professionshøjskole, Maiken Rahbek Thyssen.

Fagteksterne er faktatjekket af Morten Zacho, studielektor ved Institut for Idræt og biomekanik - Learning and Talent in sport.

Forsøget med isvand er udarbejdet efter vejledning fra overlæge Benedicht Kjærgaard - Lunge kirurgi og klinisk lektor ved Det Sundhedsvidenskabelige fakultet, Aalborg Universitetshospital.

Tak til Testoteket for udlån af forsøg til undervisningsforløbet. Du kan læse mere om testoteket og finde forsøg på deres hjemmeside HER.

Programserien 'Høgh og astronauten - Min krop til grænsen' er produceret af BLU for DR1.