Se billeder: Kom med til Tanzania

Her kan du se billeder fra et af de lande, hvor både børn og voksne er meget afhængige af, at der ikke kommer klimaforandringer.

  • På Zanzibar, en ø der er del af Tanzania, lever mange kvinder af at plukke tang. Tangen laves til sæbe eller tørres og sælges videre. Tang bruges bl.a. til madlavning, gødning og som fortykningsmiddel i is og tandpasta. Klimaet har betydning for hvilke arter af tang, der kan gro.
  • Her samler kvinder og piger skalddyr ved Zanzibars kyst. Mange mænd er fiskere, og derfor er mange familier meget afhængige af havet. Klimaændringer har betydning for livet i havet. Ved klimaændringer vil nogle arter forsvinde og andre komme til.
  • Plakaten her hænger på Ndutu-savannen i Tanzania. Her kan man se årstidernes betydning for livet på savannen. Området er meget sårbart i forhold til klimaforandringer.
  • Der er trafik med mange biler og masser af os fra udstødninger i Tanzanias storbyer. Mange flytter fra landet til byen med en drøm om at få arbejde og et bedre liv.
  • Alle mennesker er afhængige af rent vand, ellers risikerer vi at blive syge af de bakterier, der gemmer sig i vandet. Men i Tanzania er det ikke alle, der har adgang til rent vand. Her ses store tanke med rent vand ved Tumaini Junior School.
  • FN vedtog i 2015 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Flere af målene handler om, at vi skal passe bedre på Jordens klima. I Tanzania bliver man mindet om Verdensmålene på skærmen, når man skal hæve penge i en hæveautomat.
  • Bæredygtighed handler også om uddannelse. På Tumaini Junior School i Karatu, Tanzania lærer børnene, hvordan de kan blive klimaambassadører, som passer på vores Jord og bruger ressourcer med omtanke. Skolen er oprettet af nordmanden Ståle Anda i 2004. Pengene til skolen kommer fra indsamlinger i Norge og fra elevbetaling fra dem, som har råd.
  • Alle børn har ret til at gå i skole, til at en sund opvækst og ret til leg og fritid. Det kalder man social bæredygtighed. Det arbejder SOS-Børnebyerne på Zanzibar med. Børnebyen er både skole og hjem for 100 forældreløse børn og børn fra slumbyer på Zanzibar i Tanzania.
1 / 8

Billedserien her er lavet i foråret 2016.

Alle billeder er taget i Tanzania i store byer, på landet, ved havet og i skoler.

Fotograf er Ole Haubo Christensen - Astra - nationalt center for læring i natur, teknik og sundhed

FacebookTwitter