inspiration til naturfagsforløb i skoleåret 2022/2023

Mangler du et sjovt, lærerigt og motiverende forløb til din naturfagsundervisning? Se her og bliv inspireret.

Indskoling

(© Grafik: Anna Lou Gavino)

Ramasjang redder pindsvinene (natur/teknologi)

Pindsvinene har brug for jeres hjælp! De bor lige uden for vores dør, fordi deres naturlige levesteder er skrumpet ind. I dette forløb lærer I om, hvordan I kan gøre jeres skolegård mere pindsvine-venlig. I bliver også klogere på hvad et pindsvin er, hvordan årstiderne påvirker det, og hvad der er gode levevilkår i naturen for et pindsvin.

(© Grafik: DR Design og Cecilie Jacobsen)

Dinolaboratoriet (natur/teknologi)

Gå på opdagelse i dinosaurernes verden med Ramasjang-værten Kristian. I lærer, hvordan jorden så ud, da dinosaurerne levede, hvordan de uddøde, og hvad forskellen er på kød- og planteædende dinosaurer. Til sidst i forløbet skal i lave jeres egne dinosaurer.

Mellemtrin

(© Grafik: Solvej Nygaard Gregersen)

Lydens verden (natur/teknologi)

Vov, wrum, vuuusj! Der er lyde overalt. Men hvad gør lydene forskellige, hvordan kan vi høre forskel på dem, og hvordan påvirker de os? Med ’Lydens verden’ kan I undersøge lyd som bølger, ørets opbygning og lyds betydning for vores trivsel. Forløbet indeholder forklarende videoer og quizzer.

(© Grafik: Line Weltz Lyngbye og Ingeborg Munk Toft)

Fødekæder: Hvem spiser hvem? (natur/teknologi)

Det er en barsk verden derude. Hver eneste dag må dyr dræbe hinanden for at overleve. Selv om det er hårdt, så er det sådan, naturen fungerer. Bliv klogere på fødekæder og fødenet. Forløbet indeholder det interaktive spil ’Vilde mordmysterier', hvor I selv skal løse mordgåder. Hvem har mon dræbt den lille ælling?

Udskoling

(© Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot/ Grafik: Anna Lou Gavino)

Niels Bohr og atommodellen (fysik/kemi)

For omkring 100 år siden udviklede den danske videnskabsmand Niels Bohr en atommodel, for at forstå verdens mindste dele: atomet. Lær, hvordan atomet er opbygget, og hvad et kvantespring er i det her forløb. Her skal I også undersøge, hvem Niels Bohr var og arbejde med videnskab på en kreativ måde.

(© Foto: Katja Vestergaard Weng/ Grafik: Cecilie Jacobsen)

Istiden forklaret (geografi)

Hvad er istiden? Istiden har skabt det landskab, vi kender i dag. Undersøg landskaberne, og bliv klogere på istiden med hjælp fra havregryn, kakao og rosiner, når DR Skole forklarer istiden i tre explainervideoer. Forløbet indeholder også en digital tidslinje og lærerige elevopgaver lige til at printe.

Se alle vores naturfagsforløb her