Om temaet

Her finder du lærervejledning og Fælles Mål til DR-serien 'Øgendahl og de store forfattere', som er udgivet i to sæsoner.

Med Mick Øgendahl som guide åbner DR1 dørene til forfatternes verden i programserien 'Øgendahl og de store forfattere', der giver seerne mulighed for at lære forfatterne bedre at kende og forhåbentlig også blive inspireret til at læse med. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Mød Blixen og Bang, Tove og Turéll, Halfdan og H. C. Andersen, Pontoppidan og Strunge. Kort sagt; mød de store danske forfattere i dette tema, hvor du kommer med på en rejse tilbage i tiden med Mick Øgendahl.

Temaet tager udgangspunkt i DR-serien 'Øgendahl og de store forfattere'. Serien er blevet sendt i to sæsoner - i 2018 og 2019.

I serien fra 2018 kan du møde:

Herman Bang, Johannes V. Jensen, Dan Turéll, Tove Ditlevsen, H. C. Andersen og Karen Blixen.

I serien fra 2019 kan du møde:

Leonora Christina Ulfeldt, Henrik Pontoppidan, Michael Strunge, Karin Michäelis, Jeppe Aakjær og Halfdan Rasmussen.

Find lærervejledning, tekstuddrag og Fælles Mål her

Temaet 'Øgendahl og de store forfattere' på DR Skole er også lavet i 2018 og 2019. Derfor er der forskellige opgaver og lærervejledninger til forløbene, som ikke er helt ens.

Temaet fra 2018 er lavet i samarbejde med Sindy Schrøder, der er dansklærer på Pilegårdsskolen i Kastrup. Temaet fra 2019 er lavet i samarbejde med Katja Gottlieb, som er dansklærer, konsulent og næstformand i Dansklærerforeningens folkeskolesektion.

Du kan få et overblik og finde alle temaets pdf'er herunder.