Oplev teknologi på virksomhedsbesøg

Virksomheder over hele landet åbner dørene for skoleklasser, der vil se, hvordan teknologi og kodning bruges i praksis. Læs hvordan I kommer afsted.

(Foto: Robert Wengler © ©Robert Wengler)

Til læreren

Fag: Tværfagligt

Trin: 4.- 5. klasse

Forløb

ultra:bit camp - Elevopgaver

ultra:bit camp - Lærervejledning

Kolofon

DR lancerer ultra:bit i partnerskab med Center for Undervisningsmidler, og indsatsen er støttet af Industriens Fond. Desuden støtter og bidrager en lang række aktører på forskellig vis.

Se alle samarbejdspartnerne her

Genvej

Tilbage til ultra:bit-forsiden

Virksomheder over hele landet åbner dørene for skoleklasser, der vil se, hvordan teknologi og kodning bruges i praksis.

Dansk Industri står i samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bag besøgsordningen og ønsker at at give eleverne en forståelse af, hvordan teknologi bruges i virkeligheden. Initiativet hedder "Åben virksomhed".

Klasser kan komme på virksomhedsbesøg og løse opgaver, som understøtter fælles mål i natur/teknologi i 4. klasse. Besøget varer 2,5 time og byder på opgaveløsning, rundvisning og snak med spændende medarbejdere, som arbejder med teknologi. Forinden skal klassen have arbejdet med et forberedende forløb, der var 2 lektioner.

ultra:bit camp

Velkommen til ultra:bit camp - en læringsevent med fokus på kreativitet og teknologi under ledelse af vært Sofie Østergaard. Eleverne bliver kastet ud i en totimers event med højt tempo. Hjemmefra skal klassen have gennemført det forberedende undervisningsmateriale på denne side.

Se Tema

Dansk Industri har samlet en liste over, hvilke virksomheder din folkeskoleklasse kan besøge som en del af "Åben virksomhed".

Listen opdateres løbende med virksomheder.

Se mere her.

Læs også ultra:bit camp Se Tema

  1. KNÆK KLIMAKODEN på ultra:bit camp
  2. Opgave: Intro til BBC micro:bit
  3. Opgave: Lav radio-sms'er
  4. Opgave: Lav et radio-rystespil
  5. Efter ultra:bit camp