Huskøb er en investering for livet

Et huskøb er ikke en investering, som kan give nogle hurtige penge.

Til læreren

Trin: Udskoling

Fag: Samfundsfag og matematik

Generel lærervejledning

Køb et hus billigt, vent et par år og sælg det dyrt. Det kan virke som en nem måde at høste en økonomisk gevinst.

Men så let er det ikke. På kort sigt er huskøb en både dyr og usikker investering, mener DRs økonomiske ekspert Karsten Engmann.

- Du skal ikke købe hus for at få en økonomisk gevinst. Et hus er noget du skal købe, hvis du ved, at du skal bruge det de næste mange år, siger han.

Ekspertvideoer om privatøkonomi

Boliglån, huskøb, forsikring, pension og køb af aktier. I filmene herunder giver Karsten Engmann, DR Nyheders økonomiske ekspert, gode råd om nogle af de vigtige poster i privatøkonomien.

Se Tema

I videoen øverst i artiklen fortæller Karsten Engmann, hvad der skal til, for at et hus kan blive en god investering. Du kan også læse videre herunder:

God investering over 20 år
At købe et hus, for at sælge det igen efter nogle få år, er en dårlig ide.

- Hverken du eller de økonomiske eksperter aner, om huspriserne vil stige de kommende år. Og hvis du efter få år sælger dit hus med en økonomisk gevinst, risikerer du, at den bliver ædt op af de mange penge, det koster at sælge, siger Karsten Engmann.

Som årene går, er et huskøb derimod en god investering. Men det er en investering for livet, ikke en mulighed for hurtig gevinst.

- Et hus der i dag koster en million, vil om 20 år være cirka to millioner værd. Og i mellemtiden har du afdraget på din gæld, og så er formuen vokset, siger Karsten Engmann.

Læs også Ekspertvideoer om privatøkonomi Se Tema

  1. Boliglån for begyndere
  2. Huskøb er en investering for livet
  3. Sådan tjener du penge på aktier
  4. Pension for dummies
  5. Forsikring på den smarte måde