Lav en video om moderne slaveri

Sæt fokus på moderne slaveri, og lav en video.

(Foto: Frank Gaertner - www.facebook.com/franky242 © Frank Gaertner - www.franky242.net)

Lav en video, og vær med til at udbrede budskabet om, hvad moderne slaveri er, og hvad vi kan gøre ved det.

Sæt billeder til en indtalt tekst

Vi har produceret en speak, der er indtalt af tv-værten Jacob Riising. Nu er det jeres opgave at lave billedsiden. I skal skabe den mest effektfulde film, som skal understøtte lydsidens budskab.

Vi opfordrer til, at I er kreative med, hvilken slags film I laver. Der er stort set ingen grænser, og derfor kan filmen både være optaget på mobiltelefonen eller med et videokamera. Og formen kan for eksempel være tegnefilm, animation, skuespil, foto eller stop motion. Det er op til jer.

Kriterier og regler

Vær opmærksom på at billeder, musik og lyd hentet fra internettet, eksempelvis fra YouTube, ofte er beskyttet af copyrights. Materialer, som I ikke selv har de fulde rettigheder til, må ikke indgå i en video, I vil offentliggøre.

Der må gerne redigeres i lydfilen med Jacob Riising, men filmen skal være mindst 1 minut. Og sørg for, at budskabet ikke går tabt, hvis I redigerer i lydfilen.

Værktøj og upload

Hvis din skole abonnerer på Skoletube, kan I klippe jeres film der, og lægge filmen på DR Skoles kanal i Skoletube.

Nedenfor kan du se en video, om hvordan du gemmer til kanalen på Skoletube. Se først videoen og gå ind på Skoletube. Find kanalen HER

Abonnerer din skole ikke på Skoletube, kan I lave jeres film i selvvalgt redigeringsprogram.