OVERBLIK: Se temaer om politik og demokrati

10 undervisningsmaterialer om politik og demokrati, du kan bruge i forbindelse med folketingsvalget.

(© Solvej Nygaard Gregersen)

Det er tiden, alle samfundsfagslærere har ventet på. Det er forår 2019, det er tid til det længe ventede folketingsvalg og til at snakke om politik og demokrati i undervisningen!

Derfor har vi lavet et helt nyt undervisningsmateriale med klip, hvor I kan møde valgets usædvanligt mange statsministerkandidater, blive klogere på centrale diskussionsemner og se de debatter, som de opstillede kandidater til folketingsvalget deltager i.

Men vi har også mange andre undervisningsmaterialer om politik og demokrati i arkivet, som kan bruges i forbindelse med valget.

Nogle er splinternye, nogle har fået en lille opstrammer for at klare tidens tand, og andre har vi valgt at lade ælde med ynde.

Se alle materialerne her:

 1. 1

  Folketingsvalg 2019 Mød de mange statsministerkandidater, bliv klogere på centrale diskussionsemner, og se de politiske debatter fra valgkampen.

 2. 2

  Danske partier Se klip, og læs artikler om tidligere og nuværende partier i Danmark.

 3. 3

  Politiske ideologier De politiske ideologier har forskellige bud på, hvordan samfundet skal se ud. Bliv klogere på liberalisme, socialisme og konservatisme her.

 4. 4

  Skolevalg 2019 Se klippene, prøv quizzerne og læs artiklerne 'Ideologi for dummies', 'Sådan laver man politik' og 'Få styr på demokratiet', uanset om I har deltaget i skolevalget eller ej.

 5. 5

  #sætditaftryk på demokratiet Danske unge ved meget om demokrati, men er tit usikre på, hvordan de kan påvirke det, når de er under 18. Mød otte unge, der sætter deres aftryk på demokratiet.

 6. 6

  Borgen i virkeligheden Ta' stilling til politiske dilemmaer med udgangspunkt i DR-dramaserien 'Borgen'. Til hvert dilemma hører opgaver, arkivklip og artikler.

 7. 7

  Mediemagt Medierne bliver kaldt den fjerde statsmagt, fordi de skal holde politikkerne i ørerne. Men medierne kan både fejle og misbruges. Bliv klogere på spin og presseetik her.

 8. 8

  Vigtige valg Mindst hvert fjerde år er der folketingsvalg. Nogle valg er mere specielle end andre. Oplev selv de historiske valg, som dine forældre og bedsteforældre stadig taler om.

 9. 9

  Kommunal- og regionsrådsvalg Vi har også kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. Lær mere om afstemningen og om kommunernes og regionernes opbygning.

 10. 10

  Grundloven Grundloven er en af grundstenene i det danske demokrati, og så har den sin helt egen dag. Bliv klogere på grundlovens historie.