Tema Danske partier

Retsforbundet

Retsforbundet vil afskaffe retten til at eje land og i stedet indføre leje på al jord. Retsforbundet kæmper for at komme i Folketinget igen.

Minoritetspartiets præsentationsvideo

Minoritetspartiet (M) præsenterer sit valgprogram. Fra Krydsild på DR1 den 25.01.2005.

Emner: politiske valg, folketingsvalg 2005, præsentationsprogrammer, valgkamp
Steder: Danmark, København
Kolofon: Ukendt
Medvirkende: Margrethe Koytu, skuespiller; Leyla Tamer, kandidat i Søndre Storkreds, Minoritetspartiet; Mona Andersen, kandidat i Københavns Amtskreds, Minoritetspartiet; Mette Langdal, kandidat i Sønderjyllands Amtskreds, Retsforbundet; Signe Engelbreth Larsen, kandidat i Ribe Amtskreds, Minoritetspartiet; Ebba Bigler, kandidat i Roskilde Amtskreds, Minoritetspartiet;
Dato: 25-01-2005
Optagelse har lyd: Ja

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Trin : Udskolingen

Elevopgaver

Danske partier - Gamle partier
Danske partier - Nye partier

Retsforbundet vil udskifte retten til at eje med en ret til kun at bruge jord. Naturen er ikke skabt af mennesker, og derfor er den fælles for alle, mener partiet.

Retsforbundet kom til verden i 1919. Stifterne lod sig inspirere af den amerikanske samfundsøkonom Henry George og danskeren Severin Christensen. De mente begge, at ejendomsretten skaber ulighed i samfundet.

Danske partier

I Danmark har vi et væld af forskellige partier, bare i Folketinget sidder der politikere fra otte forskellige partier. Imens kæmper andre partier for en plads på Borgen, og andre er gået i opløsning. Se klip og læs artikler om tidligere og nuværede partier i Danmark.

Gå til tema

Retsforbundet kom første gang i Folketinget i 1926, og det sad i regering sammen med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre fra 1957-1960.

I 2005 forsøgte Retsforbundet i samarbejde med Minoritetspartiet at komme i Folketinget. Det lykkedes ikke. De to partier fik tilsammen 0,3 procent af stemmerne.

I 2007 og 2011 stillede partiet ikke op til folketingsvalget, fordi det ikke kun indsamle nok underskrifter. Det kæmper fortsat for at få indført en årlig pladsafgift, der skal betales af alle, der ejer et stykke jord.

(Opdateret 2. marts 2012)

Tema Danske partier Gå til tema

  1. Alternativet (Å)
  2. SF: Socialistisk Folkeparti (F)
  3. Liberal Alliance (I)
  4. Socialisme ad fredelig vej
  5. Hvorfor Liberal Alliance
  6. Venstre og firepartisystemet
  7. Venstre (V)
  8. SF: Udbrydere fra DKP
  9. Venstre om privat ejendomsret
  10. Udbrydere fra Fremskridtspartiet