dr.dk/borgenivirkeligheden er målrettet de ældste folkeskoleelever og gymnasieelever, som er interesseret i baggrundsstof om dansk politik og demokrati.

Målet er at øge unges interesse for politik, give konkret viden om en række politiske forhold og lægge op til debat om aktuelle politiske problemstillinger - samtidig med at websitet giver forslag og ideer til brugen af stoffet i undervisningen.

dr.dk/borgenivirkeligheden består allerede nu af 15 temaer, som hver er bygget op omkring et politisk dilemma. Her bliver sat fokus på emner som Folketingsvalg, Finansloven, mediernes rolle i samfundet, etik, ligestilling, og overvågning.

Hvert tema bliver præsenteret med en video, hvor ungdomspolitikere i alderen 14-18 år stilles over for dilemmaer som “Skal man stå ved sine idealer eller gå efter magten” eller “Skal politikere have en højere moral end almindelige danskere”.

Til hvert dilemma hører videoklip, artikler, fakta og opgaver til samfundsfag i folkeskolen og gymnasiet.

Opgaverne tager udgangspunkt i udvalgte klip fra DRs arkiver, hvor eleverne i lyd og billeder kan lære mere om det danske politiske system og de udfordringer, som danske politikere står overfor.

Desuden vil der på sitet være adgang til et leksikon, der forklarer politiske begreber, en 3D-rundvisning på Christiansborg, enkelte manuskripter fra Borgen, artikler, fakta, tidslinjer og meget mere.

Facebook
Twitter