Klaus Riskær Pedersen Partiet (E)

Eks-erhvervsmanden Klaus Riskær, der har siddet i fængsel i flere år, stillede op til Folketinget i 2019 med sit eget parti.

I november 2018 annoncerede Klaus Riskær Pedersen på sin egen hjemmeside, at han ville forsøge at samle nok underskrifter til at kunne stille op til Folketinget.

Det kræver 20.000 underskrifter fra danske borgere, før et parti kan stille op til Folketinget.

Den 18. februar 2019 fortalte Klaus Riskær Pedersen, at han havde modtaget 20.109 vælgererklæringer.

Den 27. februar godkendte Økonomi- og Indenrigsministeriet Klaus RIskær Pedersen Partiets opstilling til Folketinget, og partiet fik partibogstavet "E".

Klaus Riskær Pedersen kaldte partiets politik for rød-konservativ, og en af partiets absolutte mærkesager var en komplet ændring af skattesystemet.

Ændringen lød på, at borgerne skulle betale 80 milliarder mindre i skat om året, mens erhvervslivet og virksomhederne skulle betale 80 milliarder mere.

Klaus Riskær Pedersen er flere gange dømt for blandt andet bedrageri og sad i fængsel i fem år fra 2008 til 2013.

Kritikere sagde under valgkampen, at Klaus Riskær Pedersen ikke var værdig til at sidde i Folketinget - og altså være en del af den lovgivende magt - når han selv har brudt loven flere gange.

Spørgsmålet om Klaus Riskær Pedersens værdighed var vigtig, fordi der i paragraf 30 i Grundloven står, at man ikke kan vælges til Folketinget, hvis man er straffet for noget, som i folks øjne gør en uværdig til at sidde i Folketinget.

Men spørgsmålet blev ikke aktuelt. For partiet fik ikke nok stemmer til at komme i Folketinget ved valget i 2019. De opnåede 0,8 procent af stemmerne.

(Opdateret 30-08-2019)