Se, hvordan BBC micro:bit bruges i undervisningen

DR starter til efteråret projekt ultra:bit og uddeler BBC micro:bit til alle landets 4. klasser. BBC micro:bit er en mikrocomputer, der skal lære eleverne at kode og give dem større teknologiforståelse.

DR Skole har været på besøg i 4. klasse på Bislev Skole for at se, hvordan mikrocomputeren kan blive brugt i undervisningen.

Eleverne skal i gang med et nyt forløb med BBC micro:bit over otte lektioner. De har før arbejdet med mikrocomputeren, men det er første gang, at de skal bruge sensorer og andre ting, der kan kobles til mikrocomputeren.

Som lærer kan du lade dig inspirere til, hvordan du kan bruge mikrocomputeren gennem leg og læring og gøre dine elever nysgerrige på teknologi, så de selv kan skabe med mikrocomputeren og tage kritisk stilling til teknologien.

Alle elever i 4. klasse får en BBC micro:bit

Elever i 4. klasse får muligheden for at bruge mikrocomputeren i undervisningen, når DR og Industriens Fond uddeler BBC micro:bit til alle landets 4. klasser i efteråret i et 3-årigt projekt med navnet ultra:bit.

Derudover vil andre klassetrin få mulighed for at låne BBC micro:bits fra CFU.

DR Skole udkommer i første omgang med undervisningsmateriale til fagene natur/teknologi, håndværk og design, matematik og understøttende undervisning. Senere udkommer der også materiale til dansk.

Få alle informationer om uddelingen her.