Svenske unge sætter deres aftryk på demokratiet

I Sverige er de unge også aktive i demokratiet.

Emil sætter sit aftryk på det svenske demokrati

Emil sætter sit aftryk på demokratiet ved at være frivillig i Unga KRIS. Produceret af svensk UR.

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Trin: Udskoling

Fag: Samfundsfag

Om temaet

Fælles Mål

Kolofon

Filmene og artiklerne er produceret af DR Skole og er en del af Undervisningsministeriets projekt 'Demokrati under udvikling', herunder projektet '#sætditaftryk'. Find mere inspiration og undervisningsmateriale her:

demokratiunderudvikling.dk

Videoguide

Sådan laver du din egen film

Anna, Tindra og Emil er engagerede i det svenske demokrati ved at være aktive i hver deres forening.

Emil er engageret i Unga KRIS

Unga KRIS er en forening, der hjælper unge, som har sociale problemer. De unge har ofte haft en hård opvækst og været ude i kriminelle problemer. Det har Emil selv oplevet. I Unga KRIS kan han gøre en forskel for sig selv og for de andre unge.

#sætditaftryk på demokratiet

Danske unge ved rigtig meget om demokrati. Men de er usikre på, hvad det vil sige at deltage i det. I temaet kan du se nogle portrætter med unge, der sætter deres aftryk på demokratiet på forskellige måder. Hvordan sætter du dit aftryk?

Se Tema

Anna er engageret i Amnesty International

Amnesty International kæmper for menneskerettigheder i hele verden. I Sverige er Anna engageret, da hun mener, at vi, der er velstillede, skal kæmpe for de, der er dårligt stillede. Og det kan hun være med til ved at engagere sig i organisationen.

Tindra er engageret i Fridays for Future

I Fridays for Future er Tindra med til at kæmpe for en bedre fremtid for klimaet. Bevægelsen blev startet af Greta Thunberg og har bredt sig ud over den svenske grænse, blandt andet til Danmark. Tindra håber på at være med til at forbedre klodens klima og dermed unges fremtid.