DR inviterer 8. klasser til ’ultra:bit’ og ’I Sandhedens Tjeneste’ event i DR Byen d. 2. og 3. maj

For første gang inviterer DR til et fælles event med ’ultra:bit’ og ’I Sandhedens Tjeneste’. Til eventet skal eleverne arbejde med etiske dilemmaer, sociale medier og kildekritik.

(© DR Nyheder/B&U/Grafik: Astrid Fomsgaard)

Tag dine elever med til ’I Sandhedens Tjeneste’ og ’ultra:bit’, når DR inviterer 8. klasser til et event i DR Byen d. 2. og 3. maj 2023. Eventet består af to dele: Det interaktive nyhedsshow ’I Sandhedens Tjeneste’, hvor eleverne skal arbejde med nyheder, kildekritik og etiske dilemmaer. Samt ’ultra:bit’, hvor dine elever får testet deres digitale mavefornemmelser, når de skal bygge et nyt, fiktivt socialt medie. Det er gratis at deltage og indholdet er tilrettelagt, så det kan indgå som en del af undervisningen i dansk og samfundsfag.

I Sandhedens Tjeneste – Interaktivt nyhedsshow: Hvilke kilder stoler du på, og hvad vil du dele?

Eleverne skal prøve kræfter med dilemmaer om etik, relevans og troværdighed - ligesom DR gør, når der udvælges og bringes nyheder til danskerne. Eleverne deltager i afstemninger, hvor de skal tage stilling til, hvilke informationer de vil dele med befolkningen, hvilke kilder de vil stole på, og så skal de forsøge at skelne mellem sande og falske informationer.

ultra:bit – Interaktivt spil om Sociale Medier: Hvordan bruger vi dem, og hvordan bruger de os?!

Eleverne skal træne deres digitale mavefornemmelser, når vi sammen skal skabe et nyt fiktivt socialt medie. Undervejs skal eleverne tage stilling til indhold, regler og politikker på platformen, og eleverne bliver stillet overfor etiske dilemmaer, der tester deres grænser. Eleverne får bl.a. en dybere forståelse for, hvordan og hvorfor sociale medier indsamler vores personlige data, markedsfører produkter og fastholder os – ligesom vi dykker ned i etiske gråzoner, uigennemsigtighed og manipulation.

Sådan tilmelder I jer

I tilmelder jer her. Eventet bliver afviklet fire gange i alt på følgende dage og tidspunkter (I tilmelder jer det konkrete tidspunkt, hvor I gerne vil deltage):

  • Tirsdag d. 2. maj kl. 9.00-11.00 (mødetid 8.30)

  • Tirsdag d. 2. maj kl. 12.00-14.00 (mødetid 11.30)

  • Onsdag d. 3. maj kl. 9.00-11.00 (mødetid kl. 8.30)

  • Onsdag d. 3. maj kl. 12.00-14.00 (mødetid kl. 11.30)

Der er plads til 700 elever pr. event. Pladserne fordeles efter først-til-mølle.

SPØRGSMÅL

For spørgsmål vedr. eventet kan DR kontaktes på IST-ULTRABIT@dr.dk.