Om ultra:bit
Med ultra:bit kan dine elever lære at kode og få en bedre forståelse for den teknologi, som vi alle bruger hele tiden. Ultra:bit er for alle børn - uanset om I er nybegyndere eller øvede kodningseksperter. DR Skole udgiver undervisningsforløb med ultra:bit, som I kan bruge i mellemtrinnet og udskolingen.
Her kan du læse mere om de nyeste undervisningsforløb med ultra:bit:
ultra:space
Fag: Naturfag
Klassetrin: 4.-6. klasse og 7.-9. klasse
I august 2023 skal European Agency-astronaut Andreas Mogenssen ud i rummet. Ombord på rumraketten med kurs mod den Internationale rumstation (ISS) er der en BBC micro:bit. Med en BBC micro:bit i rummet bliver det muligt for danske folkeskoleelever at sende koder direkte op til Andreas Mogensen på hans mission. DR kommer til at stå i spidsen for en kodekonkurrence, hvor vinderne får en unik mulighed for at få deres eksperimenter udført i vægtløs tilstand af Andreas Mogensen.
Forløbet udkommer i september 2023. Du kan læse mere om det HER.
Find dit ultra:beat
Fag: Musik
Klassetrin: 4.-6. klasse
Antal lektioner: 4 lektioner
Man siger, at noder er musikkens alfabet, mens teknologiens ABC består af koder. I ’Find dit ultra:beat’ bliver både noderne og koderne forklaret, når elever på mellemtrinnet skal lære at kode beats hjemme i klasselokalet. Derudover inviterer ultra:bit til musikalske og fællesskabende events i udvalgte kommuner, hvor dine elever kan få det fælles ultra:beat at mærke med hundredevis af andre skoleelever.
Find forløbet HER.
ultra:bit:søvn
Fag: Biologi
Klassetrin: 7.-8. klasse
Antal lektioner: 8 lektioner
Er dine elever også trætte om morgenen? Det kan være svært at forklare børn og unge, hvorfor søvn er vigtigt, så DR Ultra sætter fokus på, hvad søvn gør ved kroppen – og I kan være med ude i klasserne. I forløbet ’ultra:bit - søvn og teknologi’ skal I se, hvad der sker, når værterne Tine Maria og Jonas fra programmet 'Søvntortur' holder sig vågne i 50 timer. Herefter skal I sammen undersøge klassens søvnvaner, undersøge teknologier, der kan holde os vågne og se, om I kan skabe en teknologi, der kan hjælpe os med at sove.