Om temaet 'Byg med lys og teknologi'

Her finder du lærervejledning, Fælles Mål og information om temaet

Som du måske har lagt mærke til, har DR Skole lavet et stort undervisningsmateriale, som hedder ultra:bit. Det handler om teknologi og programmering, hvor den lille dims BBC micro:bit kan hjælpe dig med at blive bedre til at forstå den teknologi, du bruger i hverdagen.

Du har måske også opdaget, at DR Skole sammen med Utzon Center har lavet nogle seje forløb om arkitektur, som hedder 'Arkitektur er en leg'.

Nu har du mulighed for at arbejde med begge undervisningsmaterialer - på én gang!

I kan arbejde med forløbet hjemme på skolen eller booke forløbet på Utzon Center i Aalborg. På Utzon Center vil I få mulighed for at arbejde med modellen i en større skala. Book forløbet HER.

Forløbet er fordelt på to fag; natur/teknologi og håndværk og design og er henvendt til 4.-6. klassetrin.

I natur/teknologi skal I arbejde med programmering og teknologi, når I bruger BBC micro:bit og eksterne komponenter, som kodes på kodesiden makecode.microbit.org. I får også viden om lysets forskellige farver og om jordens skiftende dagslys. Her skal I blandt andet arbejde med data om dagslængde og solens op-og nedstigning forskellige steder i verden.

I håndværk og design skal I designe en model, som I løbende modificerer og gør bedre. I skal designe og lave en model af en lysinstallation.

Til læreren

Trin: 4.-6. klasse

Fag: Natur/teknologi, håndværk og design

Lærervejledninger

Forløb på skolen:

Forløb på Utzon Center:

Fælles Mål

Kolofon

Undervisningsforløbet er udarbejdet af Utzon Center og DR Skole i samarbejde med fagkonsulenter fra Aalborg Kommunes skoleforvaltning. Undervisningsmaterialet er en del af projektet ’Arkitektur er en leg’ og er støttet af Nordea Fonden.