Mere materiale til undervisningen

Til og med år 2023 udkommer DR Skole løbende med nyt undervisningsmateriale, som har teknologien i centrum. Du kan finde det hele her:

Kan du ikke få nok af ultra:bit, er der også andre aktører, som udgiver undervisningsmateriale om teknologi.

Du kan se et udvalg af materialer fra andre aktører her:

ASTRA har udarbejdet undervisningsforløb, der peger ind i Fælles Mål og som indeholder aktiviteter med micro:bits. I aktiviteterne skal eleverne programmere BBC micro:bits og udvikle forskellige prototyper, ex. reaktionstidsmåler, lyscensor, temperaturmåler, kliktæller og søvnmåler. Forløbet er tilgængeligt HER.

Alinea har udviklet et BBC micro:bit-forløb, som introducerer elever og lærere til blokprogrammering. Forløbet fokuserer på centrale begreber som funktioner, variable, løkker og betingelser og fremmer elevernes evne til at forklare både begreberne og de programmer, de laver til BBC micro:bit. Find forløbet HER.

CFU har udgivet en bred vifte af undervisningsmaterialer med brugen af BBC Micro:bit i undervisningen. I kan også finde opgaver, der involverer ekstra komponenter, til en bred målgruppe 0. – 10. klasse. Find forløb HER.

Coding Pirates er en forening, som vil fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer. Foreningen har medlemmer på 7-17 år, som mødes én til to gange om ugen og laver projekter. Børnene får vejledning og undervisning af voksne, som er dygtige og passionerede kodere. Læs mere om deres aktiviteter HER.

Engineering Day. Hvordan koder man? Og kan man bruge kodning til at gøre sin skolevej mere sikker? Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne skal forholde sig til, når de med BBC micro:bit skal arbejde med trafiksikkerhed i lokalområdet. Engineering Day er dagen, hvor dine elever selv udvikler praktiske løsninger på konkrete udfordringer. Hent opgaverne HER.

Micro:bit i skolen. Tidligere IT-konsulent Torben Baunsø har udviklet flere BBC micro:bit forløb med udgangspunkt i matematik og natur/teknologi. Forløbene henvender sig til 1. – 9. klasse. Find sitet HER.

Naturvidenskabsfestival har udviklet materialer om plast til 'Masseeksperimentet 2019' om plastforurening i vand - og på land. Du finder blandt andet tre læringsredskaber, som du kan benytte, hvis du og din klasse skal indsamle, kategorisere og identificere plast i naturen. Se mere HER.

The Micro:bit Foundation har gennem flere år udviklet undervisningsmaterialer til det engelske skolesystem. BBC Micro:bit-forløbene er inddelt i blå (let) gul (mellem) og rød (svær). Forløbene er hovedsageligt udviklet til mellemtrinnet. Find sitet HER.