Mere materiale til undervisningen

Til og med år 2020 udkommer

DR
Skole løbende med nyt undervisningsmateriale, som har
BBC
micro:bit i centrum for at øge elevernes teknologiforståelse. Du kan finde det hele her:

Kan du ikke få nok af den lille mikrocomputer, er der heldigvis også andre aktører, som udgiver undervisningsmateriale til den.

Du kan se et udvalg af materialer fra andre aktører her:

ASTRA har udarbejdet undervisningsforløb, der peger ind i Fælles Mål og som indeholder aktiviteter med micro:bits. I aktiviteterne skal eleverne programmere

BBC
micro:bits og udvikle forskellige prototyper, ex. reaktionstidsmåler, lyscensor, temperaturmåler, kliktæller og søvnmåler. Forløbet er tilgængeligt HER.

Alinea har udviklet et

BBC
micro:bit-forløb, som introducerer elever og lærere til blokprogrammering. Forløbet fokuserer på centrale begreber som funktioner, variable, løkker og betingelser og fremmer elevernes evne til at forklare både begreberne og de programmer, de laver til
BBC
micro:bit. Find forløbet HER.

CFU har udgivet en bred vifte af undervisningsmaterialer med brugen af

BBC
Micro:bit i undervisningen. I kan også finde opgaver, der involverer ekstra komponenter, til en bred målgruppe 0. – 10. klasse. Find forløb HER.

Coding Pirates er en forening, som vil fremme børn og unges produktive og kreative IT-kompetencer. Foreningen har medlemmer på 7-17 år, som mødes én til to gange om ugen og laver projekter. Børnene får

vejledning
og undervisning af voksne, som er dygtige og passionerede kodere. Læs mere om deres aktiviteter HER.

Engineering Day. Hvordan koder man? Og kan man bruge kodning til at gøre sin skolevej mere sikker? Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne skal forholde sig til, når de med

BBC
micro:bit skal arbejde med trafiksikkerhed i lokalområdet. Engineering Day er dagen, hvor dine elever selv udvikler praktiske løsninger på konkrete udfordringer. Hent opgaverne HER.

Micro:bit i skolen. Tidligere IT-konsulent Torben Baunsø har udviklet flere

BBC
micro:bit forløb med udgangspunkt i matematik og natur/teknologi. Forløbene henvender sig til 1. – 9. klasse. Find sitet HER.

Naturvidenskabsfestival har udviklet materialer om plast til 'Masseeksperimentet 2019' om plastforurening i vand - og på land. Du finder blandt andet tre læringsredskaber, som du kan benytte, hvis du og din klasse skal indsamle, kategorisere og identificere plast i naturen. Se mere HER.

The Micro:bit Foundation har gennem flere år udviklet undervisningsmaterialer til det engelske skolesystem.

BBC
Micro:bit-forløbene er inddelt i blå (let) gul (mellem) og rød (svær). Forløbene er hovedsageligt udviklet til mellemtrinnet. Find sitet HER.

Facebook
Twitter