MISSION ULTRA:SPACE: Konkurrencen er slut

Tak for alle jeres forsøg og koder til Andreas Mogensen. Vi kontakter vinderne, så snart de er fundet.

Kort om konkurrencen 'MISSION ULTRA:SPACE'

Fra den 25. august og frem til 9. oktober 2023 kunne elever fra mellemtrinnet og udskolingen deltage i konkurrencen 'MISSION ULTRA:SPACE'.

Missionen gik ud på at eleverne skulle finde på et forsøg med BBC micro:bit, som Andreas Mogensen skulle teste af på rumstationen ISS. DR modtog omkring 500 forsøg indsendt fra cirka 1500 elever.

Vinderne er i øjeblikket ved at blive fundet. De får direkte besked.

Sådan findes vinderne

DR udvælger i samarbejde med en medarbejder fra Astra i alt 10 forsøg, som efterfølgende rangeres og sendes til ESA. Ud af de 10 forsøg udvælger ESA tre forsøg, som sendes op til Andreas Mogensen på ISS.

DR og Astra udvælger de 10 forsøg ud fra kriterier om opfindsomhed, kreativitet, selvstændighed og formidling af forsøget.

De 10 forsøg, som udvælges af DR, kontaktes direkte af DR via den mail eller telefon, som er angivet på tilmeldingsblanketten. Deltagere, der ikke går videre, vil ikke blive kontaktet.

ESA tester de 10 udvalgte forsøg, herunder med hensyn til sikkerhed, og udvælger tre vinderforsøg.

DR kontakter de tre grupper, der har indsendt de tre vinderforsøg. En fra hver af kategorierne: 'ultra:game', 'ultra:science' og 'ultra:open'.

De tre vinderforsøg bliver sendt af ESA til Andreas Mogensen, som udfører forsøgene på ISS, mens han optager det. Optagelserne af forsøgene vil blandt andet blive publiceret på dr.dk/lær og dr.dk/skole/ultrabit, ligesom vinderforsøgene vil blive annonceret på DR Lærs Facebookside.