(Foto: © christian Als)

Læringseventen 'ultra:bit LIVE' og det tilhørende undervisningsforløb klæder eleverne godt på til at arbejde videre med cybersikkerhed i en undervisningssammenhæng.

Online undervisning med Cyber-eksperter

Online-møde: Onsdag d. 24. november kl. 9.30 - 11.15

Kom tæt på dem, der arbejder med it-sikkerhed og it-kriminalitet i virkeligheden til dette særlige ultra:bit-arrangement for 7. og 8. klasser.

Ligesom det er helt naturligt at beskytte sit hjem ved at låse døren, burde det også være naturligt at vide, hvordan I beskytter jeres netværk og computer.

Til dette ultra:bit-arrangement får I et indblik i, hvorfor cybersikkerhed er vigtigt samt de forskellige typer af cybertrusler, som vi står overfor.

Vi får besøg af en række seje gæster, som er eksperter på cybersikkerhed.

Mød bl.a. Nationalt Cyber Crime Center (NC3 Politi), Professor Jens Myrup Pedersen, som er Landstræner for Cyberlandsholdet samt to studerende, der til daglig dyrker cybersikkerhed som deres interesse.

Tilmelding foregår HER.

Undervisningsforløb om cybersikkerhed

Digitalt undervisningsmateriale: Cybertruslen i Danmark

’Betal 100 millioner kroner, eller vi låser alle bankkontoer!’

Danmark er med helt fremme i den digitale udvikling. Men denne udvikling har også gjort os sårbare overfor cyberangreb.

Bliv klogere på, hvordan du som borger, og vi som samfund kan blive ramt. Som elev vil du efter forløbet kende de metoder hackerne bruger for at ramme dig, have viden om de fem forskellige cybertrusler, der truer borgere, virksomheder og myndigheder, samt hvilke konsekvenser et cyberangreb kan have for samfundet.

Se DR Skoles tema HER.

Konkurrence: Deltag i Cybermissionen

Vær med i den landsdækkende konkurrence om cybersikkerhed, Cybermissionen.

Konkurrencen tager udgangspunkt i syv aktuelle cases, som omhandler it-sikkerhed og databeskyttelse, som er genkendelige fra de unges hverdag og deres færden på nettet. Hertil knytter sig nogle missioner, som eleverne skal løse enten fælles i klassen eller i grupper.

Det er eleverne, som er de aktive i konkurrencen. Gennem innovation og idégenerering skal de skabe løsninger, der imødekommer missionernes krav og udfordringer.

Det er Styrelsen for It og Læring, der står bag Cybermissionen.

Læs mere HER.

Genveje