Om 'ultra:bit LIVE: Cybersikkerhed'

Find lærervejledning og Fælles Mål her.

Truslen mod danskernes sikkerhed på nettet er ekstrem høj. Det gælder både privat og på arbejdet. Svindlere prøver at hacke sig til dine data og digitale oplysninger, og de gør det, fordi de kan tjene penge på det.

Det bedste, vi selv kan gøre, er at have et stærkt forsvar mod cybertruslen.

Formålet med læringseventen ’ultra:bit LIVE: Cybersikkerhed’ er at øge elevernes kendskab til cybersikkerhed og give dem redskaber til, hvordan de selv kan sikre sig selv bedre på nettet.

Undervisningsforløbet

Undervisningsforløbet er lavet til læringseventen 'ultra:bit LIVE: Cybersikkerhed', som foregik i efteråret 2021. Det kan bruges til at klæde eleverne på til at kende de grundlæggende problemstillinger om cybersikkerhed i hverdagen.

Det sker gennem øvelser og videoklip, der belyser forskellige aspekter af cybersikkerhed, såsom brug af kodeord, digitale kriminelles arbejdsmetoder og virksomheders digitale sikkerhed.

Undervisningsforløbet kan bruges tværfagligt blandt andet i fagene samfundsfag, dansk, matematik og understøttende undervisning.

Trin: 7. til 8. klasse

Fag: Dansk, samfundsfag, matematik, understøttende undervisning.

Antal lektioner: 6-8 lektioner.

Indhold i temaet

Fælles mål

Andre forløb om cybersikkerhed

Brug også undervisningsforløbet: Cybertruslen i Danmark

Danmark er med helt fremme i den digitale udvikling. Men denne udvikling har også gjort os sårbare overfor cyberangreb.

Bliv klogere på, hvordan du som borger, og vi som samfund kan blive ramt. Som elev vil du efter forløbet kende de metoder hackerne bruger for at ramme dig, have viden om de fem forskellige cybertrusler, der truer borgere, virksomheder og myndigheder, samt hvilke konsekvenser et cyberangreb kan have for samfundet.

Se forløbet HER.

Digital dannelse

'ultra:bit LIVE: Cybersikkerhed' er udvalgt som et ultra:bit-forløb, der er særligt digitalt dannende. Se flere undervisningsmaterialer, som kan styrke jeres digitale dannelse, her.

Kolofon

'ultra:bit LIVE: Cybersikkerhed' er udviklet af DR:

Rasmus Rønberg, DR

Katrine Holst, DR

Mads Bøndergaard, DR

Camilla Balslev Nielsen, DR

DR lancerer ultra:bit i partnerskab med Center for Undervisningsmidler og Astra. Indsatsen er støttet af Industriens Fond.

Desuden støtter og bidrager en lang række aktører på forskellig vis. Se alle samarbejdspartnere HER.

Genveje