VÆR MED: Tilmelding til ultra:bits konkurrence og event

Lige nu kan 4.- 8. klasserne være med i ultra:bits årlige innovationskonkurrence ’ultra:bit challenge’, og 7. og 8. klasserne kan også deltage i læringseventen 'ultra:bit LIVE' om cybersikkerhed. Tilmeld jer nu og arbejd med undervisningsmaterialerne.

Jonas Madsen fra Ultra Nyt er vært på den digitale læringsevent ultra:bit LIVE d. 3. november, mens Sofie Østergaard præsenterer opgaverne til innovationskonkurrencen ultra:bit challenge. (Foto: christian Als)

ultra:bit challenge for 4. - 8. klasserne

Kan din klasse knække koden til bevægelse?

Den nye innovationskonkurrence ’ultra:bit challenge’ udfordrer elever i 4. til 8. klasse til at opfinde sjove bevægelsesaktiviteter med teknologi, som kan få alle klassekammeraterne til at bevæge sig mere.

Tilmeldingen til konkurrencen finder sted på www.dr.dk/challenge, hvor undervisningsforløbet også ligger klar.

Der er masser af hjælp at hente i undervisningsmaterialet, der indeholder kodeforslag til forskellige aktiviteter både med mikrocomputeren BBC micro:bit og i programmeringssproget Scratch.

Kom med alle jeres idéer senest d. 15. oktober.

ultra:bit LIVE for 7. og 8. klasserne – om cybersikkerhed

7. og 8. klasserne kan være med i en helt unik, virtuel læringsevent med cybersikkerhed som tema.

Se undervisningsforløbet og tilmeld klassen på www.dr.dk/ultrabitlive.

Eventen foregår d. 3. november 2021, og deltagelsen sker digitalt hjemme fra klasseværelserne.

I læringseventen styrer Ultra Nyts vært Jonas Madsen slagets gang. Det bliver en inspirerende og underholdende time i selskab med Jonas, som sammen med eleverne udforsker emnet cybersikkerhed og ser nærmere på, hvordan hackere fusker sig til adgang i vores digitale liv, og ikke mindst hvordan vi kan forhindre dem i at snyde os.

Inden læringseventen skal klassen have arbejdet med undervisningsforløbet om cybersikkerhed, som klæder eleverne på til at kunne løse alle udfordringerne undervejs.

Temakurser for lærere

CFU holder en række gratis onlinekurser for lærere, der ønsker inspiration og til både ultra:bit challenge og læringseventen ultra:bit LIVE om cybersikkerhed.

Se de aktuelle kurser HER.

Facebook
Twitter