Video: Kodning i undervisningen

Se, hvordan du kan bruge kodning og teknologi i undervisningen på en lærerig og kreativ måde.

DR Skole har været på besøg i 4. klasse på Bislev Skole i Nibe for at se, hvordan mikrocomputeren bliver brugt i undervisningen. Du kan se med i videoen ovenfor.

Eleverne skal i gang med et nyt forløb med BBC micro:bit over otte lektioner. De har før arbejdet med mikrocomputeren, men det er første gang, at de skal bruge servomotorer og andre ting, der kan kobles til mikrocomputeren.

Som lærer kan du med videoen lade dig inspirere til, hvordan du kan bruge mikrocomputeren gennem leg og læring og gøre dine elever nysgerrige på teknologi, så de selv kan skabe med mikrocomputeren og tage kritisk stilling til teknologien.

Den konkrete opgave, som eleverne arbejder med i videoen, hedder "Ole tager på ferie". Det er opgave 3 i det gule "Hjælp Ole Opfinder", som du kan finde under "ultra:bit i håndværk og design" her.

Hvad er ultra:bit?

Projekt ultra:bit er en fem-årig læringsindsats, der startede i 2018. Projektet har til formål at give børn mod på at skabe med teknologien og tage kritisk stilling til den for på den måde at give dem større teknologiforståelse. DR lancerer projekt ultra:bit i samarbejde med CFU og ASTRA, og projektet er støttet af Industriens Fond.