DR Skole har besøgt en 4. og en 7. klasse fra to forskellige skoler for at blive klogere på, hvordan skolerne helt konkret arbejder med projekt ultra:bit i virkeligheden. Se videoen og bliv inspireret til, hvordan du kan arbejde med projekt ultra:bit.
Hvordan har skolerne arbejdet med ultra:bit?
Begge klassetrin har arbejdet med at designe intelligente drivhuse på forskellige måder og niveauer, men fælles for dem er, at de har brugt mikrocomputeren BBC micro:bit i deres design.
Begge skoler har benyttet sig af DR Skoles ultra:bit-forløb ’ultra:bit i naturen’ til mellemtrinnet, som udgangspunkt for deres designkoncept, men alt efter elevernes kompetencer har lærerne tilpasset det faglige niveau.
Elevernes læringsproces har man på begge skoler understøttet ved at bruge designcirklen. Designcirklen bliver både brugt i den kreative proces, men også som et didaktisk værktøj i undervisningen for at synliggøre læringsprocessen og gøre den mere håndgribelig for både elever og lærere.
Hvordan kan du arbejde med ultra:bit?
Vil du også arbejde med designcirklen og BBC micro:bit? Så prøv et af disse udvalgte ultra:bit-forløb fra DR Skole, som henvender sig til mellemtrinnet i faget natur/teknologi:
Du kan arbejde med ultra:bit i 4.-8. klasse i mange forskellige fag. Ikke alle ultra:bit-forløb beskæftiger sig med kodning af BBC micro:bit. Se alle forløbene her.
Kolofon
Videoen er lavet i forbindelse med projekt SESAM2021, som er gennemført af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet.