Du har ret til privatliv

Andre må ikke læse dine private breve eller dine beskeder på Facebook.

Hvornår må man få en mobiltelefon

Må børn have deres egen mobiltelefon? En undersøgelse giver måske svaret på, hvornår man er gammel nok til at have en mobiltelefon, der er ens egen. (Ultra Nyt 29.04.2013)

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

"Barnet har ret til beskyttelse mod vilkårlig eller ulovlig indblanding i sit privat- og familieliv - herunder brevhemmelighed"

Sådan står der i Børnekonventionen artikel 16.

Men hvad betyder det, at have ret til brevhemmelighed?

Det betyder, at dine forældre eller kammerater ikke må læse et privat brev, der kommer til dig med posten. Andre må heller ikke læse de private beskeder, du får på Facebook.

FN's Børnekonvention

Retten til at sige sin mening, retten til at gå i skole og retten til ikke at blive slået eller mobbet. Det er noget af det, FN's Børnekonvention sikrer verdens børn.  

Se Tema

Som barn skal man også huske, at Internettet faktisk er et offentligt sted. Det vil sige, at andre mennesker nogle gange kan læse, det man skriver. For eksempel hvis man chatter med andre børn. Det betyder, at ens ret til privatliv bliver brudt.

Som barn skal man også være opmærksom, hvis man får beskeder fra fremmede mennesker på Internettet.

Og hvis man lige pludselig ser et billede af en selv på for eksempel Instagram eller Facebook, som man ikke synes om, så er det en god ide at sige det til den person, som har lagt billedet ud.

Læs også FN's Børnekonvention Se Tema

  1. Stop vold mod børn
  2. Børnerettighedsdag
  3. Test din viden om børns rettigheder
  4. Quiz om FN's Børnekonvention
  5. Du har ret til at blive undervist
  6. Du har ret til privatliv
  7. Du har ret til at sige din mening