Til pædagogen eller læreren

Målgruppe: Børnehaveklasse samt 1. - 2. klasse.

Fag: Understøttende undervisning.

Læringsmål:

  • Eleven kan finde på gode gerninger og ved, at folk bliver glade for forskellige gerninger.

  • Eleven kan deltage i fællesskabet om at lave gode gerninger.

  • Eleven kan drage omsorg for andre.

Om forløbet

'Gode Gerninger' er lavet i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022, men kan gennemføres året rundt, som en meningsfuld aktivitet, der kan laves i fællesskab i klassen.

I forløbet vil børnene lære at sætte ord på, hvad der er en god gerning ifølge dem, og hvorfor det er godt at lave gode gerninger. Børnene øver ligeledes deres empati og kreativitet, når de udtænker de gode gerninger.

Til forældrene:

Til forløbet findes et forældrebrev. Med den kan I informere forældrene om, at I arbejder med 'Gode Gerninger'. I brevet bliver forældrene opfordret til at tale om gode gerninger derhjemme og måske også lave gode gerninger med børnene og sende dem ind til Danmarks Indsamling.

Hvad er ’Gode Gerninger’?

Projektet ’Gode Gerninger’ er DR’s årlige samarbejdsprojekt i forbindelse med Danmarks Indsamling, hvor DR, Friluftrådet, FDF, og landets biblioteker inviterer landets børn til at lave gode gerninger. Fra den 4.-29. januar 2022 kan Danmarks børn være med til at samle ind til udsatte børn i Syrien ved at lave en god gerning og registrere den på hjemmesiden www.godegerninger.nu.

Novo Nordisk Fonden give 20 kroner til udsatte børn i Syrien for hver god gerning, som Danmarks børn laver og registrerer.

Pengene, som bliver indsamlet til ’Gode Gerninger’, går til et Røde Kors-projekt i Syrien, der hjælper børn og unge.

Børn og unge i Syrien bor i et land, hvor der i 10 år har været krig, fattigdom og utryghed. Røde Kors-projektet i Syrien har til mål at forbedre børn og unges velbefindende og give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse.

Den 29. januar 2022 bliver det samlede beløb opgjort til det store indsamlingsshow ’Danmarks Indsamling 2022’ på DR1.

KOLOFON:

Research, tilrettelæggelse og tekst: Cecilie Skøtt

Redaktør: Helle Brun

Redaktionsleder: Trine Charlotte Jensen

Grafik: MPIXEL design studio.

Musikvideoen 'Det fixet' fra DR Ramasjang

Tak til Nanna Aagaard Graakjær, Nova Lange og Jonas Dad Juhl for at hjælpe os med at lave gode gerninger og lave videoen.