Undervisningsforløb til ultra:bit camp

Inden ultra:bit camp skal I have arbejdet med et undervisningsforløb, hvor I bliver introduceret til jeres BBC micro:bits og kodning i undervisningen.

Sofie Østergaard og Martin Exner er værter på ultra:bit camp 2019. (Foto: Robert Wengler © ©Robert Wengler)

Til læreren

Fag: Tværfagligt

Trin: 4.- 5. klasse

Forløb

ultra:bit camp - Elevopgaver

ultra:bit camp - Lærervejledning

Kolofon

DR lancerer ultra:bit i partnerskab med Center for Undervisningsmidler, og indsatsen er støttet af Industriens Fond. Desuden støtter og bidrager en lang række aktører på forskellig vis.

Se alle samarbejdspartnerne her

Genvej

Tilbage til ultra:bit-forsiden

Med DR’s børnevært Sofie Østergaard i spidsen glæder vi os til at åbne dørene til en dag med højt tempo. På ultra:bit camp skal både hjerne og krop sættes i bevægelse, når vi med kreativitet og kodning sammen skal være skabere med teknologi.

Før I møder op på ultra:bit camp, skal klassen have arbejdet med et undervisningsforløb, hvor I bliver introduceret til jeres BBC micro:bits og kodning i undervisningen.

ultra:bit camp

Velkommen til ultra:bit camp - en læringsevent med fokus på kreativitet og teknologi under ledelse af vært Sofie Østergaard. Eleverne bliver kastet ud i en totimers event med højt tempo. Hjemmefra skal klassen have gennemført det forberedende undervisningsmateriale på denne side.

Se Tema

Samtidig skal alle elever have lavet en bestemt kode på deres BBC micro:bits, der vil blive brugt på ultra:bit camp.

Hent elevopgaverne til ultra:bit camp.

Hent lærervejledningen til ultra:bit camp.

Konkurrence: Find på klassens bedste idé

'Knæk klimakoden' er en konkurrence, hvor I skal udvikle klassens bedste idé til, hvordan I med teknologi kan hjælpe jeres forældre med, at plastik ikke ender i havet.

Konkurrencen er en del af ultra:bit camp, og klasserne skal huske at indsende deres bedste idé senest to dage før, de skal deltage i ultra:bit camp. Vi finder en vinder af konkurrencen for hver ultra:bit camp. Vinderklassen kåres på scenen!

Konkurrencen på ultra:bit camp er lavet i samarbejde med Astras Naturvidenskabsfestival, som i 2019 har temaet: Vandets hemmeligheder.

Undervisningsmaterialet fra Naturvidenskabsfestivalen og Masseeksperimentet kan med god mening bruges, og der er synergi mellem ultra:bits konkurrenceKnæk Klimakoden og Astras konkurrence Unge Forskere. Læs mere i lærervejledningen til ultra:bit camp.

Find mere faglig inspiration i Astras store undervisningsmateriale her.

Se video

Nysgerrig på hvad det dér ultra:bit camp egentlig er og kan du bare ikke vente til klassen skal deltage? Så tag et smugkig i videoen forneden, hvor ultra:bit camps vært Sofie Østergaard fortæller mere.

Vært Sofie Østergaard fortæller, hvad ultra:bit camp er. Video: Oliver Springborg. Stillfoto: Robert Wengler.

Læs også ultra:bit camp Se Tema

  1. KNÆK KLIMAKODEN på ultra:bit camp
  2. Opgave: Intro til BBC micro:bit
  3. Opgave: Lav radio-sms'er
  4. Opgave: Lav et radio-rystespil
  5. Efter ultra:bit camp