Undervisningsforløb til ultra:bit camp

Inden ultra:bit camp skal I have arbejdet med et undervisningsforløb, hvor I bliver introduceret til jeres BBC micro:bits og kodning i undervisningen.

Sofie Østergaard og Martin Exner er værter på ultra:bit camp 2019. (Foto: Robert Wengler © ©Robert Wengler)

BEMÆRK: ultra:bit camp kommer igen i 2020. Tilmeldingen er ikke åben endnu. Undervisningsmaterialet er fra 2019. Følg med her på siden.

Med DR’s børnevært Sofie Østergaard i spidsen glæder vi os til at åbne dørene til en dag med højt tempo. På ultra:bit camp skal både hjerne og krop sættes i bevægelse, når vi med kreativitet og kodning sammen skal være skabere med teknologi.

Før I møder op på ultra:bit camp, skal klassen have arbejdet med et undervisningsforløb, hvor I bliver introduceret til jeres BBC micro:bits og kodning i undervisningen.

Samtidig skal alle elever have lavet en bestemt kode på deres BBC micro:bits, der vil blive brugt på ultra:bit camp.

Konkurrence: Find på klassens bedste idé

'Knæk klimakoden' er en konkurrence, hvor I skal udvikle klassens bedste idé til, hvordan I med teknologi kan hjælpe jeres forældre med, at plastik ikke ender i havet.

Konkurrencen er en del af ultra:bit camp, og klasserne skal huske at indsende deres bedste idé senest to dage før, de skal deltage i ultra:bit camp. Vi finder en vinder af konkurrencen for hver ultra:bit camp. Vinderklassen kåres på scenen!

Konkurrencen på ultra:bit camp er lavet i samarbejde med Astras Naturvidenskabsfestival, som i 2019 har temaet: Vandets hemmeligheder.

Undervisningsmaterialet fra Naturvidenskabsfestivalen og Masseeksperimentet kan med god mening bruges, og der er synergi mellem ultra:bits konkurrenceKnæk Klimakoden og Astras konkurrence Unge Forskere. Læs mere i lærervejledningen til ultra:bit camp.

Find mere faglig inspiration i Astras store undervisningsmateriale her.

Se video

Nysgerrig på hvad det dér ultra:bit camp egentlig er og kan du bare ikke vente til klassen skal deltage? Så tag et smugkig i videoen forneden, hvor ultra:bit camps vært Sofie Østergaard fortæller mere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk