Veje ud af plastikforurening

Der er stigende tiltag for at komme forureningen til livs.

90.000 danske børn indsamler affald i naturen

Danmarks Naturfredningsforening arrangerer Affaldsindsamlingen, hvor over 90.000 danske børn fra børnehaver og skoler samler det affald sammen, som er blevet smidt i naturen. Klip fra TVA 21.30 sendt første gang 13. april 2015.

Vis klippet i Mediebiblioteket for at gemme

Til læreren

Lærervejledning (pdf)

Til Eleven

Elevopgaver (pdf)

Kolofon

Temaet er udarbejdet i samarbejde med

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling,

Københavns kommune

Noget mad kommer med sin egen indpakning. Tænk på ærter i bælg eller bananer og appelsiner i skræl.

På Danmarks Tekniske Universitet forsøger man at kopiere naturen og lave bioplast, som blandt andet er lavet af æggeskal og frugtskræl. Det kan du se mere om i klippene til dette emne.

Du kan også høre om et forsøg, hvor gymnasieelever fra Aabenraa laver plastik af kartofler.

Plastik Fantastisk

Hvis vi ikke ændrer vores adfærd og måden, hvorpå vi skiller os af med plastikken igen, vil der i 2050 være mere plast i vores have, end der er fisk. Plastik findes overalt, vi omgiver os med det i form af tøj, plejeprodukter, computere, mobiltelefoner - og vi opbevarer og tilbereder vores mad i plastik. Sådan har det ikke altid været. For ikke så længe siden kunne vi sagtens undvære plastik, men selvom det er godt for rigtig mange ting, så er det bestemt ikke godt for miljøet. I dette tema kan du lære mere om plastikkens historie, vores forbrug af plast og om plastik- forurening. Du kan også se klip om de tiltag, der er i samfundet for at komme forureningsproblemet til livs.

Se Tema

Og du kan se, hvordan et firma vil lave plastik, som stadig er blødt og bøjeligt, men som ikke indeholder hormonforstyrrende phthalater.

Læs også Plastik Fantastisk Se Tema

  1. Historien om plastik
  2. Bliv klog på brugen af plastik
  3. Plastik og forurening
  4. Veje ud af plastikforurening