Velkommen til ultra:bit 2.0

En millionbevilling fra Industriens Fond gør det muligt, at op mod 100.000 børn i 4.-6. klasse kan deltage i det storstilede læringsprojekt, ’ultra:bit’ om kodning, teknologi og digital dannelse.

Kan man slå sten-saks-papir uden at bruge hænderne? Kan man fodre sin fugl derhjemme, selvom man er på ferie på Mallorca?

Ja. Det kan man faktisk.

Vi er i fuld sving med at lave nye undervisningsforløb. Nu til hele mellemtrinnet. Hen over foråret er der fokus på hacking, overvågning og sikker adfærd på nettet og til det nye skoleår udkommer DR Skole med flere nye tværfaglige forløb under titlen: Kod en bedre verden.

Ønsket er stadig både fra DR Ultra og på DR Skole at give børnene i den danske folkeskole større teknologiforståelse og lære dem et helt nyt sprog.

Sproget hedder blokkodning, og for at kunne lære det, skal man anskaffe sig mikrocomputeren BBC micro:bit. Sidste år blev de uddelt til elever i 4. klasse 'Årgang ultra:bit'. Nu uddeler vi med støtte fra Industriens Fond ultra:bit-sæt til brug på hele mellemtrinnet.

Det kan man gøre her ved at tilmelde sin skole til projekt ultra:bit.

Erkan Özden byder os indenfor

Som du kan se i videoen, har nyhedsvært på TV Avisen Erkan Özden været på besøg i 4.b på Vesterbro Ny Skole i København for at introducere BBC micro:bit og projekt ultra:bit til klassen.

I klassen koder eleverne blandt andet en bogstavmaskine, designer et læsebånd og koder mikrocomputeren til at give hinanden udfordringer i skolegården. Dermed er eleverne på Vesterbro Ny Skole nogle af de første i Danmark til at arbejde med BBC micro:bit i undervisningen.

Oprindeligt stammer mikrocomputeren fra England, hvor den er skabt af BBC til et stort undervisningsprojekt. Siden har lande som Holland og Island også haft stor succes med at inddrage den i undervisningen. Du kan læse mere om projekt ultra:bit her.

Hvad du kan finde her på siden

Rigtig god fornøjelse!