Video: Kodning i undervisningen

DR Skole har været på besøg i 4. klasse på Bislev Skole i Nibe for at se, hvordan mikrocomputeren bliver brugt i undervisningen. Du kan se med i videoen ovenfor.

Eleverne skal i gang med et nyt forløb med BBC micro:bit over otte lektioner. De har før arbejdet med mikrocomputeren, men det er første gang, at de skal bruge servomotorer og andre ting, der kan kobles til mikrocomputeren.

Som lærer kan du med videoen lade dig inspirere til, hvordan du kan bruge mikrocomputeren gennem leg og læring og gøre dine elever nysgerrige på teknologi, så de selv kan skabe med mikrocomputeren og tage kritisk stilling til teknologien.

Den konkrete opgave, som eleverne arbejder med i videoen, hedder "Ole tager på ferie". Det er opgave 3 i det gule "Hjælp Ole Opfinder", som du kan finde under "ultra:bit i håndværk og design" her.

DR står bag projekt ultra:bit og uddeler BBC micro:bit til alle 4. klasser, som er tilmeldt projektet. Projektet har til formål at lære eleverne at kode og give dem større teknologiforståelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter