Videoer: Kom godt i gang

De nye NØRD-værter Camilla og Thor viser dig, hvordan du kommer i gang med at bruge din BBC micro:bit.

Varm op til projekt ultra:bit sammen med de nye NØRD-værter Camilla og Thor. I seks korte videoer fortæller og viser de jer alt, I har brug for at vide, for at komme godt i gang med at bruge mikrocomputeren BBC micro:bit.

 1. 1

  Bliv klar til at kode

  Camilla og Thor viser dig, hvordan du bliver klar til at kode ved at sætte batterier til din BBC micro:bit og tilslutte den til en computer.

 2. 2

  Skriv din første kode

  Når man koder sin mikrocomputer BBC micro:bit, er det lidt ligesom at sætte legoklodser sammen på en computerskærm. Når man "bygger" sin kode, kalder man det, at man "skriver" sin kode. Camilla og Thor viser dig, hvordan du skriver kode, og hvordan du downloader den til din BBC micro:bit.

 3. 3

  Overfør kode med Bluetooth

  Hvis du skriver din kode på en tablet eller smartphone, skal du overføre din kode til BBC micro:bit med en teknologi, der hedder Bluetooth. Camilla og Thor viser dig hvordan.

 4. 4

  Kod en kage challenge

  Camilla og Thor viser dig hjemmesiden www.microbit.makecode.org og hvordan du kan skrive koder til din BBC micro:bit. Den kode, som Camilla og Thor skriver, får deres BBC micro:bit til at udpege en vinder i en kage challenge.

 5. 5

  Skab et kredsløb og en frugtalarm

  Mikrocomputeren BBC micro:bit kan meget mere end bare at vise tekst på sit display. Hvis du lærer at sætte ledninger til mikrocomputeren kan du lave mange skøre projekter med den - for eksempel en frugtalarm, der kan advare dig om, om det er dine forældre eller en af dine gode venner, der er på vej ind på dit værelse. Camilla og Thor fortæller din om mikrocomputerens kredsløb og viser dig hvordan.

 6. 6

  Rap battle: Hør hvad en BBC micro:bit kan

  En BBC micro:bit kan rigtig meget. Hør Camilla og Thor rappe om dens mange funktioner.