Om ’U-landskalender 2022: Jagten på regnbuens guld'

Her finder du pædagogvejledning til, hvordan forløbet kan bruges i børnehaven.

Til pædagogen

Printmaterialer:

Om forløbet

Velkommen til forløbet ’U-landskalender 2022: Jagten på regnbuens guld’. I år sætter Børnenes U-landskalender fokus på Tunesien. Her hjælper IMS (International Media Support) med at give børn en stemme, når de uddanner børnereportere og arbejder på at fremme minoriteters stemmer i og gennem medierne. Indsatsen er støttet af Udenrigsministeriet, Danida.

Materialet giver de ældste børnehavebørn mulighed for at få et indblik i tunesiske børns livsbetingelser og inviterer til børnerefleksioner om demokratiske fællesskaber. Gennem demokratiske og diktatoriske former for lege skal eleverne prøve kræfter med at løse problemer konstruktivt, sige hvad de mener og øve sig i at udvise empati.

Målet med forløbet er, at børnene får kendskab til et tunesisk børneliv samtidig med, at de udvikler demokratiske kompetencer med blik på at kunne håndtere uenigheder i børnestyrede lege.

Kolofon

Research, tilrettelæggelse og tekst: Maria Bjerre Linnemann

Grafik: Matilde Huus

Redaktionssekretær: Helle Brun

Redaktør: Johanne Bagge

Forløbet indeholder fiktionsserien 'Jagten på regnbuens guld', som er produceret af DR B&U.

Ris og ros

Vi har brug for din feedback. Fortæl, hvordan det var at bruge undervisningsmaterialet i klassen. Send ris og ros til spire@dr.dk.