Om ”U-landskalenderen 2021: Kenyas børn”

Her finder du pædagogvejledning til, hvordan forløbet kan bruges i børnehaven.

Til pædagogen

Velkommen til forløbet ’U-landskalenderen 2021: Kenyas børn’. I år sætter Børnenes U-landskalenderen fokus på Kenya. Her hjælper Folkekirkens Nødhjælp udsatte børn i Turkana-regionen, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Indsatsen er støttet af Udenrigsministeriet, Danida. Materialet giver børnehavebørnene mulighed for at få et indblik i kenyanske børns livsbetingelser og kulturelle baggrunde.

I DR’s fiktionsserie på Ramasjang ’Jagten på regnbuens farver’ følger vi Hr. Skæg og Motor Mille gennem seks afsnit. De skal finde regnbuens farver, som er ved at forsvinde, ud fra et eventyr om en pige i Kenya. I kan følge jagten og hjælpe Hr. Skæg og Motor Mille med at indsamle regnbuens farver. Læs mere her.

I DR Spires supplerende materiale er det muligt at lære børnene Tiffany og Ahmed at kende, gennem korte videoklip. Tiffany og Ahmed viser os dagligdagen i hovedstaden Nairobi samt livet som nomadefamilie i Isiolo. Derudover får vi et indblik i, hvordan dyreliv, familieliv og institutionsliv kan se ud på den anden side af jordkloden. De tilhørende spørgsmål, lege og kreative aktiviteter har til formål at invitere børnehavebørnene til at reflektere over kontraster og ligheder mellem deres og andres livsverden.

Kolofon

  • Research, tilrettelæggelse og tekst: Cecilie Skøtt og Maria Bjerre Linnemann

  • Grafik: Astrid Ahrensback Formsgaard, Jonathan Milo, My Buemann og Sofie Højgaard Thybo

  • Redaktør: Helle Brun Kristensen

  • Redaktionsleder: Trine Charlotte Hjorth Jensen

Forløbet indeholder fiktionsserien 'Jagten på regnbuens farver', som er produceret af DR B&U.

Ris og ros

Vi har brug for din feedback. Fortæl, hvordan det var at bruge forløbet med børnene. Send ris og ros til spire@dr.dk.