Strandtudse

Strandtudsen bor både i skoven og ude ved vandhullet. Se og undersøg, hvordan strandtudsen kommer fra skoven ned til vandhullet uden at blive spist!

(© DR Billeder/ Grafik: Cecilie Jacobsen)

Det her er en strandtudse. Den ligner lidt en frø. Den springer som en frø og kvækker ligesom en frø, men den hedder en tudse. En tudse har mange vorter og korte ben.

Hvorfor tror I, at strandtudsen bor ved vand?

Strandtudsen bor ved vandhuller. Vandhullerne kan være ude ved stranden og inde på land. Om dagen gemmer strandtudsen sig i huler, som den selv har gravet. Om natten går den på jagt efter mad.

Strandtudsen har sovet i en hule under jorden i skoven hele vinteren. Her er den i sikkerhed, mens den sover. Men om foråret vil strandtudsen gerne tilbage til et vandhul.

Hvorfor tror I, at strandtudsen gerne vil ned til et vandhul?

Se strandtudsens tur ned til vandhullet

Strandtudsen vil gerne ned til vandhullet for at finde en hun-strandtudse, som den kan få haletudser med. Det er samtidig også nemt for strandtudsen at finde mad ved vandhullet. Strandtudsen kan godt lide at spise myrer og biller.

Kan I springe som strandtudsen?

Strandtudsen skal passe godt på, når den bevæger sig ned til et vandhul. Der er nemlig nogen, der gerne vil spise den.

Hvem, tror I, vil spise strandtudsen?

Kan I snige jer hen over jorden ligesom strandtudsen?

Strandtudsen kom hele vejen ned til vandhullet uden at blive spist! Men nu skal han finde en hun-strandtudse, som gerne vil have haletudser med ham.

Hvordan tror I, at strandtudsen kan finde en hun-tudse at få haletudser med?

Strandtudsen brugte sin kvækken til at finde en hun-strandtudse, som gerne vil have haletudser med ham. Strandtudsens kvækken kan faktisk være så kraftig, at man kan høre den meget langt væk.

Kan I kvække som strandtudsen?

FacebookTwitter