Undersøg: Hvilke fugle bor på legepladsen

Fugle kan være svære at observere ude på legepladsen, men bag vinduerne på stuen kan I bedre kigge på fuglene uden at forstyrre dem.

(© colourbox/ Grafik: Cecilie Jacobsen)

Brug fugle-kigger-skemaet til at undersøge, hvilke fugle I har på legepladsen. I kan vælge at lave undersøgelsen over et par dage eller et par uger. På fuglekigger-skemaet kan I finde 15 almindelige fugle fra legepladsen.

Find optællingsskemaet HER.

Hæng en blyant op ved siden af optællingsskemaet og lad børnene sætte en streg ud for en fugl, hvis I ser den ude på legepladsen.

I kan udvide undersøgelsen med at sætte forskellige ting i nærheden af vinduet. Prøv for eksempel at sætte et foderbræt eller et vandbad op i nærheden af vinduet og se, hvad der sker med optællingen over en længere periode.

Når I finder en fugl på fuglebrættet, kan I tjekke, om den er i "fugletræet" i ’Ramasjang Redder Fuglene’–temaet her på DR Spire. Her kan I lære mere om, hvor fuglen bor, hvad den spiser, og hvordan den lyder. I kan også se video af fuglen tæt på.

Find fugletræet HER.

Hvis I har lyst, kan I også printe et fugleskema til børnenes forældre og få børn og forældre til at undersøge, hvilke fugle de har i deres have over en aftalt periode.

FacebookTwitter