Om DR Spire

DR Spire er DR's leg- og læringsunivers for børn i alderen 3-6 år, som kan bruges i daginstitutionerne.

DR Spire laver gratis, digitalt leg- og læringsmateriale til alle daginstitutioner med børn i alderen 3-6 år.

Materialet tager som regel udgangspunkt i en TV-produktion fra DR eller et aktuelt emne i samfundet. Det kan være et Ramasjang tv-program eller et trivselstema om for eksempel coronavirus.

Alle forløbene er bygget op om de pædagogiske læreplanstemaer, og de indeholder vejledninger til pædagogerne. Du kan finde en ”læreplansblomst” til hvert forløb, der viser, hvilke læreplanstemaer og områder inden for det fælles pædagogiske grundlag temaet indeholder

DR Spire-sitet er også bygget op omkring læreplanstemaerne. Hvis du klikker på ”Vælg tema”, får du et overblik over de seks læreplanstemaer og de forskellige forløb.

Opgaverne i forløbene er ofte lavet i samarbejde med fagkonsulenter, pædagoger eller organisationer med ekspertviden i det pågældende emne.

Dette indeholder et forløb

Du finder altid en vejledning til, hvordan du kan gribe et forløb an. Forløbet af bygget op, så I kan vælge de aktiviteter, der passer bedst til jeres børnegruppe.

Alle forløb er bygget op omkring læreplansblomsten, og derfor finder I altid et overblik over, hvilke læreplaner et forløb bygger på.

De fleste forløb har aktiviteter, som kan bruges på stuen, på legepladsen eller uden for børnehaven.

Alle forløb indeholder videoer eller digitale features.

Et forløb er bygget op i fem trin

1. Præsentation af forløbet. Typisk skal I se en video sammen med børnene.

2. Interaktion mellem børn og pædagog. I taler om det, I lige har set.

3. IPad’en inddrages aktivt for eksempel til fotojagt, afspille trafiklyde, se flere videoer.

4. Leg og aktivitet. I har udvalgt de lege og aktiviteter, som børnene skal arbejde videre med.

5. Fri fantasi. Børnene leger videre og bruger deres fantasi.

Sådan bruger du et forløb

DR Spire kommer med anbefalinger på, hvor lang tid et forløb varer, men det afhænger selvfølgelig af børnene, og hvilke aktiviteter I vælger.

I kan enten vælge at bruge forløbet over en længere periode i børnehaven eller tage en enkelt aktivitet ad gangen, når det passer ind i børnenes interesser eller jeres hverdag.

Et forløb har altid lege og aktiviteter, der kan bruge indendørs på stuen, ude på legepladsen og til tider øvelser og lege, I kan bruge, når I skal på tur.

Fra 2021 skal du bruge et UNI-Login

Alle daginstitutioner modtager i løbet af 2020 et UNI-Login. Det betyder, at I fra 2021 skal bruge et UNI-Login for at bruge vores forløb. Dette er på grund af, at rettigheder til programmerne kan løbe ud, men når de ligger bag UNI-Login kan alle programmer og forløb ligge på sitet flere år frem.