Bange

Katrine er bange for bæltedyr og Thomas for mus. Men hvad betyder det at være bange, og hvordan føles det?

Nu skal det handle om at være bange. Hvordan føles det at være bange, og hvorfor bliver man bange?

Se afsnittet her: Bange

Samtalespørgsmål

  • Hvad tror I, Thomas og Katrine er bange for?

  • Hvad er du bange for?

  • Hvordan ser Thomas og Katrine ud, når de er bange?

  • Hvordan ser du ud, når du er bange?

  • Hvad gør Katrine, da hun bliver bange for bæltedyret i sit mareridt?

  • Hvad gør du, hvis du bliver bange?

  • Hvorfor tror I, at Katrine synes, at Thomas er modig?

  • Hvad skal man gøre, hvis man er bange?

Tegneaktivitet

Hvordan ser man ud, når man er bange? Nu skal I tegne en person, der er bange, og hvad personen er bange for. Når I er færdige med tegningen, skal I fortælle og vise de andre, hvad I har tegnet.

Brug eventuelt skabelonen med krop og ansigt, hvis børnene har svært ved at tegne en person. Find skabelonen her.

Legeaktivitet: ” Monsteret sover”

Nu skal I lege en variation af legen ”bjørnen sover”, hvor I bytter ordet bjørn ud med noget, som børnene er bange for f.eks. et monster. Få barnet til at vise, hvordan monsteret ser ud, bevæger sig eller lyder. Lav en bane, hvor der er et ”helle” for enden af rummet eller legepladsen, hvor børnene skal løbe hen, når ”monsteret” vågner for ikke at blive fanget.

Udvælg et barn eller en voksen, der er monster, som ligger og sover i midten af en rundkreds. Børnene går rundt omkring ”monsteret” og synger;

”Monster sover, Monster sover i sin lune hule. Den er ikke farlig, når man blot er varlig. Men man kan dog, men man kan dog aldrig på det tro”.

Bliv ved med at synge sangen højere og højere, indtil monsteret vågner og prøver at fange børnene. Alle de børn, der bliver fanget og ikke når ned i ”hellen”, er nye monstre, og de lægger sig til at sove i cirklen med monsteret.

Nu går I en ny runde om monsteret og synger, og når monsteret vågner, så vågner alle ”monsterungerne” også og fanger de resterende børn. Når alle børn er fanget, vælges et nyt monster eller noget nyt uhyggeligt, som børnene er bange for. Når I er færdige med at lege, kan I snakke om, hvordan det føles, lige inden monsteret vågner, og om nogle var bange for at blive fanget.