I skal nu i gang med at se og arbejde med forløbet 'Gode Gerninger'. 'Gode Gerninger' er lavet i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022, men kan gennemføres året rundt, som en meningsfuld aktivitet, der kan laves i fællesskab i børnehaven.

Herunder er en vejledning til, hvordan I bruger leg - og læringsmaterialet, samt en beskrivelse af, hvordan Den styrkede pædagogiske læreplan er inddraget.

Til forældrene:

Til forløbet findes et forældrebrev, så I med fordel kan informere forældrene om, at I arbejder med 'Gode Gerninger'.

Her bliver forældrene opfordret til at tale om gode gerninger derhjemme og måske også lave gode gerninger med børnene og sende dem ind til Danmarks Indsamling.

Hvad er ’Gode Gerninger’?

Projektet ’Gode Gerninger’ er DR’s årlige samarbejdsprojekt i forbindelse med Danmarks Indsamling, hvor DR, Friluftrådet, FDF, og landets biblioteker inviterer landets børn til at lave gode gerninger. Fra den 4.-29. januar 2022 kan Danmarks børn være med til at samle ind til udsatte børn i Syrien ved at lave en god gerning og registrere den på hjemmesiden www.godegerninger.nu.

Novo Nordisk Fonden giver 20 kroner til de udsatte børn i Syrien for hver god gerning, som Danmarks børn laver og registrerer.

Pengene, som bliver indsamlet til ’Gode Gerninger’, går til et Røde Kors-projekt i Syrien, der hjælper børn og unge.

Børn og unge i Syrien bor i et land, hvor der i 10 år har været krig, fattigdom og utryghed. Røde Kors-projekt i Syrien har til mål at forbedre børn og unges velbefindende og give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse.

Den 29. januar 2022 bliver det samlede beløb opgjort til det store indsamlingsshow ’Danmarks Indsamling 2022’ på DR1.

KOLOFON:

Research, tilrettelæggelse og tekst: Cecilie Skøtt

Redaktør: Helle Brun

Redaktionsleder: Trine Charlotte Jensen

Grafik: MPIXEL design studio.

Musikvideoen 'Det fixet' fra DR Ramasjang

Tak til Nanna Aagaard Graakjær, Nova Lange og Jonas Dad Juhl for at hjælpe os med at lave gode gerninger og lave videoen.