18-årig dansk topsvømmer stopper karrieren

Julie Levisen har vundet adskillige medaljer ved store stævner, men nu gider hun ikke mere.

Julie Levisen (tv.) i selskab med Jeanette Ottesen, Pernille Blume og Mie Ø. Nielsen efter at være blevet diskvalificeret i 4x100 meter freestyle. (Foto: Michael Kappeler © Scanpix)

En af Danmarks bedste kvindelige svømmere har valgt at indstille karrieren i en alder af 18 år.

Julie Levisen har besluttet med øjeblikkelig virkning at droppe svømningen på grund af en travl hverdag og manglende motivation, meddeler hendes klub, Aalborg Svømmeklub, i en pressemeddelelse.

Allerede som 15-årig slog hun sit navn fast som stort talent, da hun var med til at svømme en guldmedalje hjem i 4x50 meter fri ved EM i 2012. Hun er også indehaver af den danske juniorrekord i 50 fri på langbane, og har sammen med Mie Ø. Nielsen, Isabella Sørensen og Louise Dalgaard slået den danske rekord på 4x100 medley. Senest var hun med til at vinde bronze i 4x50 ved VM i Doha.

- Jeg vil ikke bruge så meget tid og lægge så mange kræfter i en sport, som jeg ikke vil 100%. Det er ikke fair overfor mig selv, eller dem som hjælper mig på vej. Svømning har i mange år fyldt hele mit liv, men nu er der andre ting, som jeg kan få tid og plads til, som jeg ved, vil gøre mig til en gladere Julie, udtaler hun om sit stop i pressemeddelelsen fra Aalborg Svømmeklub.

I Dansk Svømmeunion beklager sportschef Lars Green Bach den unge svømmers beslutning, da hun var en vigtig del af medaljeplanerne for den danske holdkap.

- Derfor er det selvsagt et stort tab for dansk svømning, og de sportslige perspektiver for VM i Kazan og OL i Rio, at Julie har truffet beslutning om at stoppe. Vi ønsker Julie alt godt for fremtiden, og skulle hun genfinde motivationen for at konkurrere på højeste internationale niveau, vil vi naturligvis se frem til at samarbejde med Julie igen, lyder det.