25-årige Casper skiftede håndbolden ud med computeren: Nu er han anfører for verdens bedste hold

I weekenden vandt det danske Counter-Strike-hold Heroic titlen ved Dreamhack Open Fall.

25-årige Casper Møller har spillet Counter-Strike professionelt, siden han gik i 2. g. Det seneste halve år har hans karriere været på himmelflugt. Han er blevet anfører for verdens bedste hold. (Foto: Heroic. Grafik: Maria Eriksen Volterhs)

Da Casper ’cadiaN’ Møller sidste år skiftede til det danske hold Heroic, vidste han ikke, at han skiftede til verdens bedste Counter-Strike-hold. Det var der faktisk ingen, der gjorde. For på det tidspunkt var Heroic en international lilleput – langt fra verdenseliten.

Men det seneste halve år har Casper ’cadiaN’ og Heroic været på himmelflugt. Senest med en stjernepræstation i weekenden, hvor Heroic vandt den prestigefyldte turnering Dreamhack Open Fall.

Det skete med en finalesejr på 3-2 over det franske hold Vitality. Og nu kan Casper ’cadiaN’ kalde sig anfører for verdens bedste hold.

- Det er et kæmpestort resultat for os. Vi møder flere af de bedste hold i verden, og alligevel formår vi at vinde. Jeg havde overhovedet ikke regnet med det her, da jeg skiftede til Heroic sidste år. Det har overgået alle forventninger. Jeg havde håbet, vi måske kunne komme i top-10 på verdensranglisten. Nu er vi de bedste. Det er helt absurd, siger Casper ’cadiaN’ Møller til DR Sporten.

I foråret lå Heroic nummer 36 på verdensranglisten. Men med weekendens titel klatrer det danske Counter-Strike-hold op på førstepladsen som verdens bedste.

- Vi er det yngste hold i top-20. Mange vil mene, at det, vi har præsteret, er umuligt. Det har været en fantastisk rejse, som vi har taget som hold. Vi har godt vidst, at vi var et hold med et stort potentiale. Men at vi har været så gode og stabile det seneste halve år er fuldstændig fantastisk.

Normalvis foregår de store Counter-Strike-turneringer i arenaer med tusindvis af tilskuere. Under coronakrisen spilles kampene online, hvor spillerne logger på hjemmefra. (Foto: © Wolfgang Rattay, Scanpix)

Det seneste halve år har Heroic ramt storformen. Ud over weekendens titel er det også blevet til en turneringssejr i ESL One Cologne i august. De mange gode præstationer har givet mange point til verdensranglisten. Og det sikrede for første gang nogensinde Heroic en plads på verdensranglistens førsteplads tidligere i oktober.

Siden røg holdet en tur ned på andenpladsen, men med weekendens resultat kan Heroic igen kalde sig verdens bedste.

- Jeg kan ikke helt sige, at det føles som hjem endnu. Men det er helt klart en position, jeg godt kunne vænne mig til. Vi er superglade for det, vi har opnået. Men konkurrencen er også hård, og der er mange, der jager os og puster os i nakken. Vi ved godt, at førstepladsen potentielt kan være på lånt tid. At blive dér kræver, at vi bliver ved med at knokle.

Dansk duel om verdenstoppen

Holdet, som Heroic lige nu duellerer mod om verdensherredømmet, er danske Astralis. I mange år har Astralis ellers haft monopol på at kunne kalde sig Danmarks og verdens bedste hold. Men nu er der pludselig opstået direkte dansk duel om verdenstoppen.

I weekendens turnering mødtes de to danske hold i semifinalen med Heroic som sejrherre. De to danske tophold har mødt hinanden en del gange på det seneste, hvor det er endt med to sejre til hver. Og nu bytter Astralis og Heroic plads på verdensranglistens første- og andenplads.

- Det er superfedt, at der er duel mellem os og Astralis. Og der mange af de danske fans, der også synes, det er fedt, uanset hvilket af holdene de holder med. I Danmark har folk i mange år været vant til at snakke udelukkende om Astralis. Det forstår man også godt. Jeg har også haft mit besvær med at slå dem, fordi de er supertalentfulde. Der bliver hård kamp imellem os fremover.

Casper ’cadiaN’ Møller har levet af at spille Counter-Strike som fuldtidsprofessionel, siden han gik i 2. g i Haderslev. Før det var det egentlig som håndboldspiller, at han drømte om at blive en verdensklasse atlet. Men en skade tvang ham til at lægge håndbolden på hylden, og i stedet begyndte han at bruge mere tid foran computeren. Nu er han ingame-leader for verdens bedste hold.

- Jeg har været i gamet i mange år, og jeg har da undervejs tvivlet på, om jeg ville komme helt til tops og smage på de allerstørste succeser, at ligge på førstepladsen på verdensranglisten og vinde de helt store turneringer, så det er en kæmpe forløsning at være her nu.