46-årig jyde cykler tværs over USA

Fra Oceanside i Californien til Annapolis i Maryland: Henning Larsen skal krydse USA på ti dage.

I dag hopper 46-årige Henning Larsen fra Videbæk op på cyklen på den amerikanske vestkyst og sætter kurs mod østkysten og mindst ti hårde dage i sadlen.

Forude venter de godt 4800 kilometer, som cykelløbet Race Across America består af.

Løbet, der er udformet som en lang enkeltstart, hvor uret ikke stopper, før rytterne er hele vejen igennem, skal gennemføres på maksimum 12 døgn.

Henning Larsen var med sidste år, hvor han gennemførte løbet - i øvrigt som den blot anden dansker nogensinde - på 11 dage.

- Jeg har jo gennemført løbet før, og jeg skal jo egentlig bare ud at cykle en tur, lyder det fra Henning Larsen.

I dag får han sin første store udfordring allerede efter få timer af løbet, hvor rytterne rammer en ørken, som sidste år gav danskeren mange problemer.

- Jeg er stadig lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå med min nakke, og hvordan jeg kommer igennem ørkenen.

Sidste år blev han ramt af hedeslag i ørkenen, og hans nakke endte med at strejke så meget, at han ikke kunne holde sit eget hoved oppe.

Kører 100 kilometer ad gangen

I år håber han at klare sig bedre igennem ekstremløbet og nå i mål på ti dage. Taktikken er fastlagt: Det gælder om at tage et pejlemærke ad gangen:

- Man kan ikke overskue alle de knap 5000 kilometer på en gang, så det er noget med at tænke 100 kilometer frem ad gangen, siger Henning Larsen.

Henning Larsen under træning (Foto: hlraam2013.dk © Henning Larsen)

Han har i øvrigt også gennemført 13 maratonløb og en del halvmaratoner og crossløb. Han begyndte at cykle i 1993 i den lokale cykelklub og har siden deltaget i udfordringer som Paris-Brest-Paris på 1230 km og Tour de Mont Blanc på 330 km og 8000 højdemeter.

I 2012 blev han noteret for tiden 11 dage, 18 timer og 37 min. i Race Across America.

Flere danskere kører med

Henning Larsen er i øvrigt ikke den eneste dansker, der kører med. Også de to sjællændere 37-årige Hans Anton Nygaard og 51-årige Karsten Hoffmann kaster sig ud i styrkeprøven.

Løbet går på tværs af USA fra byen Oceanside i Californien på vestkysten til byen Annapolis i Maryland på østkysten. Løbet, der af mange regnes for at være verdens hårdeste cykelløb, så dagens lys i 1982. Ruten, der byder på 51800 højdemeter og 4828 kilometer, går gennem 13 stater, hvor blandt andet Nevada ørkenen og Rocky Mountains ligger, og skal gennemføres på maksimalt 12 dage af solo-rytterne. De hurtigste kommer i mål efter kun 8 dage.

200 deltager hvert år i Tour de France, mens kun 300 har gennemført RAAM. Læs mere om løbet her.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk