50-årig Ottey langt fra færdig

Merlene Ottey var i dag den ældste EM-deltager nogensinde, men hun afviser ikke OL i London som 52-årig.

Merlene Ottey nyder som 50-årige at konkurrere mod de unge og vil ikke afvise OL i 2012. (Foto: MIGUEL RIOPA)

Den tidligere olympiske guldvinder Merlene Ottey var den ældste deltager nogensinde ved et Europamesterskab, da hun i dag stillede til start for Slovenien i kvindernes 4x100 meter stafet i en alder af 50 år.

Merlene Ottey er født på Jamaica og har vundet hele ni OL-guldmedaljer i karrieren. Siden 2002 har hun dog stillet op for Slovenien, og i dag fik hun publikums fulde opmærksomhed, da hun skulle i aktion i Barcelona.

Den slovenske stafet kvalificerede sig ikke til finalen, men det er ikke slut endnu for vetaranen. Hun kigger allerede frem mod VM næste år og måske endda OL i London om to år.

- Jeg kan ikke se afslutningen lige nu. Målet er kvalifikation til VM, så må i nok spørge til OL bagefter, sagde Ottey, der efter 30 år på toppen nyder at konkurrere.

- Det er en fantastisk følelse. Det er en stor udfordring for mig, og det er sovt at konkurrere mod dem, der er yngre end mig. Det må ligge i generne. Jeg prøver at skubbe mig selv til grænsen. Det er sådan, jeg få adrenalinet til at flyde, sagde Merlene Ottey, der efter løbet blev omringet af et hav af journalister.

Ottey vandt sin første olympiske medalje i Moskva i 1980, hvor hun fik bronze på 200 meter. I de efterfølgende tre årtier blev det til hele 33 medaljer ved store mesterskaber.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk