Afstemning: Wozniacki sikker vinder

Caroline Wozniacki blev en sikker vinder i afstemning om, hvilken dansk kvinde, der har været den største profil i det seneste årti.

Caroline Wozniacki er netop kåret som årets danske tennisspiller og blev også en sikker vinder i DR Sportens uofficielle afstemning her på siden. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

DR Sporten sætter frem mod det nye år fokus på dette årtis bedste sportsfolk både herhjemme og internationalt.

Vi har bla. bedt jer om at kåre dette årtis største kvindelige danske sportsudøver. Kun præstationerne i perioden 2000-2009 talte med, men der var ingen tvivl om, at der blev fokuseret med på de seneste par år, da vinderen skulle findes.

Caroline Wozniacki fik nemlig over en tredjedel af stemmerne og slog bla. badmintonspilleren Camilla Martin, der kom ind på andenpladsen i afstemningen.

 

Se listen over de nominerede her.

Anita Christensen, boksning (29. oktober 1971)

Debuterede som professionel i 2000 og allerede samme år blev hun europamester. Hun blev verdensmester i to forbund i 2004. Led sit første nederlag i 2008 og har siden ikke bokset. Forsøger et comeback til næste år.

Katrine Fruelund, håndbold (12. juni 1978)

Vandt den store profil på det landshold, der vandt OL-guld i 2004. Det år kunne hun på baggrund af præstationerne i Athen være blevet valgt til verdens bedste. Vandt også OL-guld i 2000.

Lotte Friis, svømning (9. februar 1988)

Fik sit internationale gennembrud, da hun vandt sølv på 800 meter ved kortbane-EM i 2004. Det folkelige gennembrud kom med OL-sølvet i 2008, og i år vandt så hun både guld og sølv ved langbane-VM. Ved det aktuelle kortbane-EM har hun igen triumferet.

Dorte O. Jensen, sejlsport (20. oktober 1972)

Var helt forrygende i årtiets første halvdel. Vandt som skipper i forskellige bådtyper adskillige VM-guldmedaljer – den seneste ved matchrace-VM i 2006 – mens bronze i 2004 har været hendes bedste resultat ved OL.

Camilla Martin, badminton (23. marts 1974)

Var en af verdens bedste i årtiets første år. Vandt OL-sølv i 2000 og strøg i 2002 for første og eneste gang til tops ved All England. Skuffede ved OL i 2004 og stoppede karrieren i slutningen af det år.

Karin Mortensen, håndbold (26. september 1977)

Blev valgt til EMs bedste spiller, da Danmark vandt EM på hjemmebane i 2002, som var hendes helt store år. Har siden uden at nå helt samme højde generelt haft høj klasse og er fortsat Danmarks bedste keeper.

Tine Rasmussen, badminton (21. juli 1979)

Vandt sin første store turnering, da hun triumferede i Japan Open i 2007, og derefter gik det stærkt. Vandt All England året efter og har nu i mere end to år været en af verdens bedste. Skuffede dog ved OL i 2008 og har i år haft en længere skadespause.

Kristina Juel Stokkebroe, sportsdans (17. juni 1977)

Var som amatør og sammen med makkeren og ægtemanden Peter Stokkebroe vundet alt i latin kulminerende med guldmedaljerne ved både EM og VM i 2006. Efter EM-triumfen året efter blev de professionelle, hvor de endnu ikke har opnået samme succes.

Iben Tinning, golf (4. februar 1974)

Danmark største kvindelige golfnavn blev nummer et på Europa Tourens pengeliste i 2005. Er siden blevet mor, hvilket resulterede i en længere pause. Har i dag ikke helt samme niveau, men har netop kvalificerede sig til næste års amerikanske tour.

Caroline Wozniacki, tennis (11. juli 1990)

Var allerede i starten af årtiet kendt som et supertalent, der kunne nå langt, og hun har i høj grad indfriet forventningerne. Det foreløbige højdepunkt kom med finalepladsen ved US Open i år, hvor hun også kom op på fjerdepladsen på verdensranglisten.

 

Du er velkommen til at debatere afstemningen og kandidaterne herunder - og skrive lidt om, hvorfor du stemmer på netop din kandidat!

Facebook
Twitter