Amatørboksere skal bokse i Tyskland

Fra 2009 vil de bedste danske amatørboksere stille op for det danske landshold i den tyske Bundesliga. Danmark er den første nation, der har fået lov at stille op i ligaen.

Danske amatørboksere skal til at bokse i den tyske Bundesliga. (Foto: Rasmus Kahlen © DR Bornholm)

Danmark har som det første land fået lov til at stille op med et landshold i den tyske Bundesliga. Dabus (Dansk Amatør Bokse Union) sportschef for eliteudvalget, Eigil Jørgensen, er begejstret.

- Vi kan komme til at bokse for et større publikum, vi kan få mediernes opmærksomhed og måske kan vi få en tv-aftale. Alt hvad der kan profilere amatørboksning og specielt gøre vores boksere bedre er jo et rigtig godt tiltag. Så vi glæder os meget til at deltage i Bundesligaen, siger Eigil Jørgensen til DR Sporten.

Han forklarer også at Dabu tidligere har fået afslag på at bokse med i den bedste tyske række, så derfor er glæden ekstra stor. Efter den første sæson med dansk deltagelse vil tyskerne evaluere ligaen og herefter indbyde andre nationer til at deltage.

De danske boksere skal i aktion den 24. januar i holdets første kamp, hvor modstanderen er Berlin. Holdet bokser otte kampe på en sæson. Fire på udebane og fire på hjemmebane. Holdet bokser første gang på hjemmebane den 14. februar i Esbjerg. Det er endnu ikke bestemt, hvor resten af hjemmekampene skal bokses.