Amerikansk skistjerne skriver alpinhistorie med endnu en sejr

Mikaela Shiffrin skrev sig søndag ind i skisportens historiebøger med sin 82. World Cup-sejr.

Mikaela Shiffrin satte bedste tid i både første og andet gennemløb i søndagens storslalomskonkurrence. (Foto: © Marco Trovati, Associated Press)

Amerikanske Mikaela Shiffrin vandt søndag konkurrencen i storslalom i den slovenske by Kranjska Gora.

En historisk sejr.

Med førstepladsen tangerer 27-årige Shiffrin dermed rekorden for flest World Cup-sejre blandt kvindelige alpinskiløbere.

Rekorden deler hun med landsmanden Lindsey Vonn, der ligeledes har 82 sejre i World Cuppen på cv'et.

- Jeg var så nervøs inden dette løb. Jeg ved ikke hvorfor. Måske lidt på grund af at det kunne blive nummer 82. Jeg ville virkelig gøre det godt. Jeg kan ikke tro det, lød det fra Shiffrin i sejrsinterviewet.

For knap et år siden havde amerikaneren et forfærdeligt vinter-OL, hvor hun tre gange udgik fra alpine konkurrencer, og efterfølgende drog en meget klar konklusion, da hun evaluerede sin præstation i de amerikanske medier.

- Jeg føler mig som en joke.

- Jeg ved ikke, om nogen har fejlet så hårdt efter så mange muligheder i den olympiske historie. Det tager jeg med. Altså, det er en joke, men det er fint, sagde Shiffrin til amerikanske NBC.

Med dukket nakke forlod Mikaela Shiffrin vinterlegene i Beijing i februar sidste år. Nu er udstrålingen en anden. (Foto: © Jean-Christophe Bott, Ritzau Scanpix)

I den nuværende skisæson er historien dog en anden, og ved indgangen til denne weekend havde Shiffrin vundet fem World Cup-sejre i træk.

Lørdag blev det til en delt sjetteplads, men søndag vandt Shiffrin så sin ottende sejr i sæsonen.

Ultimativ rekord inden for rækkevidde

Mikaela Shiffrin kan i løbet af denne sæson gå forbi Lindsey Vonn. Samtidig er rekorden på tværs af køn inden for rækkevidde.

Med søndagens sejr i Kranjska Gora mangler Mikaela Shiffrin nu fire sejre for at tangere rekorden for flest World Cup-sejre på tværs af kønnene.

Den sidder svenske Ingemar Stenmark på med sine 86 triumfer i World Cup-regi.

Mikaela Shiffrin har haft vild fart i skiene i denne sæson. Søndag vandt hun med 77 hundrededele ned til andenpladsen. (Foto: © Grzegorz Momot, Ritzau Scanpix)

En rekord som den tidligere alpinskiløber og skisportskommentator Johnny Albertsen mener, Mikaela Shiffrin vil komme til at tage. Det fortalte han tidligere på ugen til DR Sporten.

- Det er jeg ret overbevist om, at hun gør, og det har jeg været i en årrække. Det eneste, der kan stoppe det, er skader eller manglende motivation. Men ellers tænker jeg, at det ikke er et spørgsmål om, hun gør det, men snarere hvornår. Så det er ret imponerende at være vidne til, sagde Johnny Albertsen.

Tilbage i maj 2021 kiggede Ingemar Stenmark også i spåkuglen, og igen dukkede Mikaela Shiffrins navn op.

- Jeg ved ikke, hvem der bliver den første til at gøre det, men jeg tror, at Shiffrin vil vinde mere end 100 løb, sagde den svenske skistjerne til Olympics.com.

Mikaela Shiffrin får i år flere muligheder for at bygge videre på sin række af sejre, da skisæsonen løber til midten af marts.