NFL-dansker lander toårig kontrakt i Arizona

Den danske NFL-spiller Hjalte Froholdt skal fremover tørne ud for Arizona Cardinals.

Hjalte Froholdt skal fra den kommende sæson tørne ud for Arizona Cardinals. (Foto: © Doug Murray, Associated Press)

NFL-spilleren Hjalte Froholdt har fået fremtiden på plads.

Sent onsdag aften dansk tid skriver Arizona Cardinals på sin hjemmeside, at klubben har sikret sig danskeren på en toårig kontrakt.

Dermed får Froholdt, der bor i Scottsdale tæt på sin nye NFL-klub, ikke langt til arbejde.

(© Udklip fra Twitter.)

I den forgangne sæson fik den 26-årige fynbo et mindre gennembrud i verdens bedste liga inden for amerikansk fodbold for Ohio-holdet Cleveland Browns.

Her startede den offensive linjemand for første gang i karrieren en kamp, og han endte med at have fået seks startpladser, inden sæsonen var omme.

De første år af NFL-tilværelsen har været en anelse turbulente. Han kom ind i ligaen i 2019, hvor New England Patriots valgte ham i draften, men blev i sidste træningskamp forud for sæsonen skadet og missede samtlige kampe.

Året efter fik han en plads i Patriots-truppen, men blev fyret efter få måneder.

Houston Texans samlede ham op, men gav ham ikke spilletid, og i 2021 gik turen videre til Cleveland Browns.

Hjalte Froholdt gør sig på den offensive linje, hvor han har til opgave at beskytte quarterbacken. (Foto: © NICK CAMMETT, Ritzau Scanpix)

Froholdt kæmpede sig sidste år til en plads i truppen og viste sin alsidighed ved at blive brugt på flere forskellige positioner.

Det gav ham gode kort på hånden i jobjagten, som han gik ind til med oprejst pande.

- Jeg tror helt klart, at det giver en større mulighed for at få en plads, hvad enten det er hos Browns eller på et andet hold. Men i sidste ende er jeg bare glad for at spille og føle, at jeg har indflydelse på kampene.

- Det er stort at komme ud og levere nogle gode præstationer mod nogle gode spillere og bevise, at jeg kan spille op med de bedste, producere og ikke falde fuldstændig sammen. Det er meget værdifuldt, sagde han i januar.

/ritzau/