35 danskere kan løbe sig ind i historiebøgerne

Hurtige tider og førstepladser er ikke noget alle jagter til søndagens halvmaraton, men derimod en plads i dansk løbehistorie.

Når startskuddet lyder, kan 35 danskere skrive sig ind i dansk løbehistorie. (Foto: CPH Half)

34 mænd og én kvinde kan i dag sikre sig en plads i de danske historiebøger som de første, der har gennemført to ironman, et maraton og et halvmaraton inden for bare fire måneder.

De kalder bedriften ’Greater Copenhagen Achievements,’ og hjernerne bag er løbeklubben Sparta og IRONMAN Danmark, der er glade på de 35 supermotionisters vegne:

- Vi synes, det er ganske imponerende, at 35 danskere står foran som de første at gennemføre alle fire løb, og det vel og mærke inden for bare fire måneder. Det er altså lidt af en bedrift, siger Dorte Vibjerg, der er direktør for Sparta.

Samarbejde for sundhed

Det nye makkerpar bag er som de største motionsaktører i Danmark gået sammen med det formål at sætte fokus på sundheden i Danmark og inspirere flere til at dyrke motion for at få en bedre livsstil.

Samtidig vil et samarbejde gøre det nemmere for motionsglade danskere at deltage i arrangementer på tværs af de to organisationer og med ’Greater Copenhagen Achievements’ kan man samle og præsentere de bedste og største udholdenhedsløb.

Udover dagens halv maraton, så har 35 af deltagerne gennemført to ironman og ét maraton i løbet af de sidste fire måneder. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Kåringer kommer senere

Gennemfører de 35 løbere Copenhagen Half Marathon, bliver de optaget som de første i Greater Copenhagen Achievements Hall of fame. Arrangørerne bag vil lave en årlig begivenhed, hvor der vil være kåringer til dem, der har gennemført de fire store løb. Overvejer man i fremtiden at løbe de fire distancer, kan man se frem til stor hæder.

- Det er noget særligt, og det vil vi sammen med IRONMAN Danmark gerne vise deltagerne, så derfor vil der blive afholdt et særligt arrangement for dem, der gennemfører, hvor de får de officielle Big Four-diplomer og medaljer, fortæller Dorte Vibjerg.

Opfordrer til konkurrence

Det skal dog ikke kun være for historiebøgernes skyld, at supermotionister vælger at gennemføre den såkaldte ’big four’. Hos IRONMAN Danmark er man også gået ind i samarbejdet med Sparta for at skabe konkurrence og opfordrer til, at løberne fremadrettet også vil skabe intern konkurrence, om hvem der kan gennemføre de fire løb i den bedste samlede tid.

- Vi ser frem til de kommende år, hvor der dels vil komme nye medlemmer i Greater Copenhagen Achivements Hall of Fame, men forhåbentlig også kamp om at have den bedste tid.

- Sammen med Sparta har vi skabt en løbsserie, som bliver rigtig interessant at følge, og hvor vi forhåbentlig hvert år vil se intensiveret kamp om ikke bare at gennemføre alle fire store events, der i sig selv er en bedrift, men også om at have den hurtigste samlede tid for alle stævnerne, siger Thomas Veje Olsen, der er direktør for IRONMAN Danmark.

Copenhagen Half Marathon streames live i dag på DR.dk.

Facebook
Twitter