Abdi Ulad har guld i sigte: Mon ikke jeg kan køre den hjem?

Langdistanceløberen peger på sig selv som favorit til guldet, når der i dag skal løbes nordiske mesterskaber i Hvidovre.

Abdi Ulad ved sidste års Eremitageløb, som han vandt. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Danmarks bedste langdistanceløber stiller til start ved de kombinerede nordiske og danske mesterskaber til start som favorit på 10.000-distancen, når medaljerne i dag skal uddeles på Hvidovre Stadion.

Abdi Ulad er normalt tilbageholdende med at pege på sig selv som vinder, men forud for dagens stævne gør han en undtagelse.

- Det er sjældent, at jeg siger, at jeg er favorit, men det tror jeg, at jeg er i forhold til løbet i morgen (i dag, red.). Jeg føler mig klar, for jeg har trænet hårdt, siger han.

Når den 26-årige dansker med de somaliske rødder tillader sig en boblende optimisme på egne vegne, skyldes det ikke mindst, at flere af hans stærkeste konkurrenter ikke stiller til start.

Blandt andre svenskeren David Nilsson, som Abdi Ulad sidste år måtte overlade titlen til.

- De stærkeste konkurrenter stiller ikke op, så mon ikke jeg med overskud kan køre den hjem? Men det er ikke det, det handler om. Fokus er selvfølgelig på ikke at tage noget for givet, gå ind til løbet med 110 procent og ikke tage nogle chancer.

Vil imponere på hjemmebane

For Abdi Ulad bliver det et løb i omgivelser han kender særdeles godt, for han løber til dagligt for en klub på Vestegnen.

Derfor ser han også en mulighed for at imponere hjemmepublikummet og samtidig stråle i det, der er den officielle indvielse af de nye løbebaner på Hvidovre Stadion.

- Der er en titel på spil, og så er det på hjemmebane, og det er det sidstnævnte, der tæller mest for mig. Jeg vil gerne præstere og vinde nogle titler på hjemmebane. Samtidig er det også indvielse af det nye stadion i Hvidovre, så det er også noget der tæller, siger han.

Abdi Ulads personlige rekord på distancen er 28 minutter 39 sekunder og 14 hundrededele..

Hos kvinderne er der også en dansk favorit til start på 10.000 meter. Simone Glad, der senest vandt titlen i 2013, ligner på forhånd et godt bud på en vinder, selvom hun ikke skulle komme først over målstregen.

Til start stiller nemlig også kenyaneren Sylvia Medugo, der træner i Danmark, men ikke kan vinde medalje, uanset at hun skulle vise sig at være hurtigst.

Mændenes løb sættes i gang klokken 12.15 og kvindernes en time senere.

Facebook
Twitter